WTCR - ÍME A 2018-AS SZEZON VERSENYNAPTÁRA!

flf_03717005_13399.jpg

Bemutatták a 2018-as WTCR-szezon menetrendjét, amelyből kiderült, hogy az idény Marokkóban fog elrajtolni, és Makaón zárul.

Valamivel több, mint két héttel ezelőtt jelentették be, hogy 2018-ra és 2019-re egyesül a WTCC és a TCR, és Túraautó Világkupa (WTCR) néven fog futni. Azonban a 150 ezer eurós nevezési díjat és még néhány apróbb részletet (pl. pontrendszer) leszámítva nem sokat tudtunk meg a fúzióból létrejött túraautós széria kapcsán, azonban magyar idő szerint pénteken reggel megérkezett a versenynaptárat tartalmazó sajtóközlemény.

A jövő évi szezon a marrákesi Circuit Moulay El Hassan pályán veszi majd kezdetét április első felében, és a legendás utcai pályán, a makaói Circuito da Guia aszfaltcsíkon zárul november közepén. A marokkói szezonnyitó után pedig a széria olyan helyszínekre látogat majd el, mint a Hungaroring, a Nordschleife, a 2007 után a WTCC/WTCR világába visszatérő Zandvoort és Vila Real, majd a két hónapos nyári szünet előtti utolsó helyszín Termas de Rio Hondo lesz. A holland forduló rendkívülisége az, hogy amennyiben nem egy billentyűelütésről van szó, akkor még hétfőn is fognak futamot rendezni.

2017-2017_hungaroring_race_1---start_race1_9.jpg

Ha a versenyzők visszajönnek a szünetről, jön a ningbói és a szuzukai hétvége, zárasképpen pedig a legendás és az emlékezetes roncstemetőkről hírhedt Makaó. Összesen tíz helyszínből fog állni a kalendárium, de egy helyszínt még homály fed, és csak annyit tudunk róla, hogy annak korábban még nem volt dolga a WTCC-vel, és vagy a július 22-i, vagy az október 7-i hétvégén teszi majd ott tiszteletét a WTCR mezőnye.

Az idei szezonhoz képest a legszembetűnőbb változások Monza, Motegi és Katar kiesése a naptárból - utóbbi városban a Losail Circuit rendezte a Túraautó Világbajnokság szezonzáró eseményét az előző három esztendőben.

Íme, a 2018-as WTCR-szezon versenynaptára:

Dátum Helyszín
április 7-8. Marokkó, Marrákes
április 28-29. Magyarország, Hungaroring
május 10-12. Németország, Nürburgring Nordschleife
május 19-21. Hollandia, Zandvoort
június 23-24. Portugália, Vila Real
augusztus 4-5. Argentína, Termas de Rio Hondo
szeptember 29-30. Kína, Ningbo
október 27-28. Japán, Szuzuka
november 15-18. Makaó, Makaó
* Plusz egy helyszín a július 22-i vagy az október 7-i hétvégén.

 

Fotó: WTCC Media (Frederic Le Floc'h / DPPI), TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4913518015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása