AUTOSPORT AWARDS 2017 - HAMILTON KÉT DÍJAT IS NYERT

dqjqklww4aelmtz_1.jpg

A brit Autosport magazin már-már hagyományszerűen megrendezte múlt vasárnap a díjátadó gáláját, amelyen az év legjobb autó- és motorversenyzőit jutalmazzák. Lewis Hamilton, a 2017-es Forma-1-es világbajnok két díjat is hazavihetett.

Az előző hét az Autosport magazin tradicionális díjátadó ceremóniájával zárult, amelyet Londonban rendeztek meg. Az este folyamán számoss díjat osztottak ki.

Közülük kettőt Lewis Hamilton, az idei év utolsó versenyein négyszeres Forma-1-világbajnokká avanzsált brit kaparintott meg. A Mercedes versenyzője az év nemzetközi és az év brit pilótájának is megválasztották - mindkét díj esetén immár ötödik alkalommal. Hamilton -, aki idén kilenc Forma-1-es nagydíjat nyert - olyan versenyzőket győzött le ezekben a kategóriákban, mint fő riválisa, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Lucas di Grassi, az IndyCar-bajnok Josef Newgarden és Max Verstappen; valamint a Forma-3-as Európa-bajnok Lando Norris, Oliver Rowland, a GP3-bajnok George Russell, Sam Bird, illetve James Calado. Emellett a német márka W08 Hybrid kódnevű gépe elvitte az év autója kitüntetést.

autosport_awards_2017.jpg

Azonban a fiatalok sem maradtak díj nélkül. Norris ugyanis megkapta az év nemzeti pilótájának járó díjat, miközben a Forma-2-ben 2017-ben brillírozó Charles Leclerc-t úgy tüntették ki, mint az év újonca - utóbbinak kisebb meglepetésre például Fernando Alonsót is kellett győznie, hiszen az idén bemutatkozott az Indy 500-on. Kiosztották a McLaren Autosport BRDC Award-ot is, amely azé a Daniel Ticktumé lett, akit néhány éve még egy kisebb botrány miatt függesztettek fel egy brit F4-es manővere miatt - idén viszont már a meggyőző GP3-as debütálásával, valamint a Forma-3-as Makaói Nagydíj megnyerésével hívta fel magára a figyelmet. A brit pilótának így 2018-ban lehetősége adódik arra, hogy a wokingi együttessel lebonyolítson a Forma-1-es tesztet, illetve használja a csapat szimulátorát. A brit klubon belül Enaam Ahmad kapott díjat, mint az év pilótája.

Az év motorversenyzőjének az idén a hatodik világbajnoki címét megnyerő Marc Marquezt nevezték ki, a ralizás világában pedig a zsinórban az ötödik bajnoki titulusát bezsebelő Sebastien Ogier érdemelte ki ezt a fajta elismerést. Ogier bajnokautója, a Ford Fiesta RS WRC az "Év raliautója" lett.

John Bolster-díjjal tüntették ki a Le Mans-i 24 órás autóversenyt szervező ACO-t, életműdíjáért a háromszoros Forma-1-es világbajnok Nelson Piquet meg Gregor Grant-díjjal jutalmazták, hasonlóan Derek Warwickhoz, aki nem olyan régen távozott a Brit Autóversenyzők Klubjának éléről.

Fotó: Autosport, Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8313428735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása