TCR - COMINI KIS HÍJÁN ELVETTE AZ EZÜSTÉRMET TASSITÓL
TCR 2017, Dubaj: 2. futam

2017-2017_dubai_race_1---09_attila_tassi_86_1.jpg

Tassi Attila egy bokszutca-áthajtásos büntetés miatt a verseny felénél visszaesett a mezőny végére az idei utolsó versenyen, mégpedig a rajtnál való kiugrása miatt - ezt majdnem a második helye bánta az összetettben, de szerencséjére a Hyundai-ok még nem végleges homologizációval futottak. A szezonzárót Stefano Comini nyerte a Comtoyou-Audival.

Néhány órával az egyéni és a csapatbajnoki címet eldöntő első futamot követően megrendezték a másodikat Dubajban, amely az idei utolsó összecsapás volt a TCR-ben. A pole-ból Tassi Attila indulhatott a pole pozícióból, ám a bajnok M1RA-istálló magyarja kiugrott a rajtnál, ezért valamivel féltáv előtt a stewardok kiróttak rá egy áthajtásos büntetést, amely miatt visszaesett a mezőny végére.

Ezzel azonban veszélybe került a bajnokságbéli második helye a 18 esztendős versenyzőnek, ugyanis a bajnokságban tőle pont 25 pontra lévő Stefano Comini vette át a vezetést a versenyben a Comtoyou Racing Audijával.

Tassi azonban megkezdte a felzárkózást, s végül a 12. helyig tört előre - igaz, ehhez az is kellett, hogy Denis Dupont defektet kapjon, és a bajnok Jean-Karl Vernay kiessen a versenyből két körrel a leintés előtt - utóbbi tény óriási dráma volt a Leopard Racing számára, ugyanis ezzel kipottyant a Craft-Bamboo-val a csapatbajnokság második pozíciójáért vívott csatából. Ez a pozíció - köszönhetően annak, hogy a Hyundai-ok a végleges homologizáció hiányában továbbra sem szerezhettek pontokat - elegendő volt ahhoz, hogy összességében a 10. helyen zárjon. Ezzel pedig 1 ponttal elorrozta Comini elől a második pozíciót.

Comini nyerte az idei utolsó versenyt, a svájci mögött a WestCoast Racing olasz veteránja, Gianni Morbidelli lett a második, a dobogó legalsó fokára meg a M1RA beugrója, a brit Josh Files állhatott fel.

Ezennel pedig a végéhez érkezett az idei TCR-szezon. Egyelőre még kétséges a jövő év, ugyanis a legfrissebb spekulációk szerint a bajnokság a Túraautó Világbajnoksággal egyesülhet, és egy FIA WTCR néven futó világkupaként láthatjuk majd. Amennyiben megérkezik a hivatalos megerősítés a hír kapcsán, természetesen beszámolunk róla.

A második futam végeredménye:

tcr_2017_dubaj_r2.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6713303037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása