WTCC - MICHELISZ A MÁSODIK EDZÉSEN IS A LEGGYORSABB VOLT MAKAÓN
WTCC 2017: Makaó, 2. szabadedzés

e3327d75a1251adaf3f3f11498d10e98.jpg

Hiába a 70 kilós pluszsúly, Michelisz Norbi ismételten legyőzte a minimumsúlyon futó Citroëneket, két és fél másodpercet javítva a csütörtöki köridején.

Magyar idő szerint pénteken, a kora hajnali órákban megrendezték a Makaói Nagydíj második szabadedzését, amelyet az elsőhöz hasonlóan a Honda versenyzője, Michelisz Norbi zárt az első pozícióban - a magyar versenyző a csütörtöki idejét nagyjából két és fél másodperccel megjavítva 2:25.156-os időt futott, megelőzve három Citroën-versenyzőt is, egészen pontosan Mehdi Bennanit, Rob Huff-ot és Tom Chiltont.

Az ötödik-hatodik helyen a Volvo világbajnoki címre esélyes versenyzői, Nicky Catsburg és az összetettet vezető Thed Björk végzett, de a két S60-as lemaradása Micheliszhez képest 1.5 másodperc körül mozgott. A magyar versenyző csapattársai, Esteban Guerrieri és Ryo Michigami a hetedik és a kilencedik legjobb időt futották meg, közrefogva az SLR-Citroënnel visszatérő Ma Qing Huát. Az első tíz sorrendjét a mezőnyben lévő ötödik citroënes, John Filippi tette teljessé.

Ami a többi magyar érdekeltséget illeti, a Zengő Motorsport pilótái, Szabó Zsolt és az első teljes szabadedzését futó Nagy Dani a 14-15. helyen zártak.

Komolyabb balesetre (szerencsére) továbbra sem került sor, mégis előkerültek kétszer is a piros zászlók. Először alig két perc elteltével, ugyanis a depó kijáratánál ismételten megállt Nagy a Zengő-Hondával, de ezúttal tudta folytatni a körözést a fiatal magyar pilóta. A második megszakításért pedig egy Volvo volt okolható: éppen csak eltelt pár perc az előző piros zászlós fázis óta, Nestor Girolami is megállt a pályán - mint kiderült, ki kell cserélni a motort az autójában, így a szombati nyitóversenyt a rajtrács végéről fogja megkezdeni az argentin, ami Makaón nem éppen szerencsés.

6:25-től jön az időmérő edzés, amelyet az Eurosport 2 és az M4 Sport is élőben fog közvetíteni. Az esemény kapcsán mi majd a kora délutáni órákban jelentkezünk részletes beszámolóval.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcc_fp2.jpg

Fotó: WTCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4913292389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása