F1 - BEJELENTETTE 2018-AS VERSENYZŐIT A TORO ROSSO

brendon_hartley_f1_grand_prix_brazil_qualifying_ksa0a-6wdl1x.jpg

A faenzai középcsapat csütörtök kora esti közleményéből kiderült, hogy kik lesznek a kisbikák 2018-ban.

Immár csak négy szabad ülés van a 2018-as rajtrácson, ugyanis a Scuderia Toro Rosso csapata nem sokkal ezelőtt megerősítette a néhány nappal ezelőtti spekulációkat, miszerint megtartja a következő szezonra jelenlegi versenyzőit, a francia Pierre Gasly-t és az új-zélandi Brendon Hartley-t. Mindkét versenyző jövőre fogja futni az első teljes szezonját, de miután addigra előbbi öt, utóbbi pedig négy versenyen lesz túl, nem lesznek teljesen zöldfülűek.

"Nagyon boldogok vagyunk amiatt, hogy a Red Bull ennyire hamar megerősítette Pierre-t és Brendont, mint a 2018-as versenyzőink. Az idei év utolsó szakaszában megmutatták, hogy igenis, készen állnak a Forma-1-re - gyorsan hozzászokták az autóhoz, jó teljesítményt nyújtották, mindig is azt demonstrálva, hogy felkészültek a kihívásra. Igazán lenyűgöztek minket azzal, hogy rendkívül gyorsan tanulnak. Mint tudjuk, a Forma-1 egy olyan dolog, amelyhez nem szokik hozzá minden versenyző ennyire hamar. Ebből adódóan már nagyon várjuk, hogy egy teljes éven át velük dolgozhassunk, amely során remélhetőleg jó csomagot tudunk biztosítani. Ha ezt a versenyzői következetességgel kombináljuk, biztosan a lehető legjobb helyzetben lesznek ahhoz, hogy szállítsák az eredményeket. Biztos vagyok benne, hogy nagyon keményen fogják nyomni, és erős eredményekért fognak harcolni, a csapattal együttesen." - nyilatkozta Franz Tost, a faenzai bázisú alakulat főnöke.

23559390_1742028572488761_317043019564656406_n.jpg

"Eszméletlenül boldog vagyok amiatt, hogy a Scuderia Toro Rossónál versenyezhetek 2018-ban, az első teljes Forma-1-es évemben. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, aki segítette az utamat: a Red Bull-nak, a Toro Rossónak, a családomnak, és a többieknek, akik az alsóbb szériákban támogattak. Rendkívül izgatott és motivált vagyok, és mindent bele akarok adni majd Abu Dhabi-ban és a jövő év folyamán. Már alig várom." - nyilatkozta Gasly, aki tavaly megnyerte a GP2-es bajnokságot, idén pedig mindössze fél ponton múlott a bajnoki címe a japán Super Formulában.

"Nagyszerű, hogy bejelentettek, mint a Toro Rosso egyik jövő évi versenyzője. Az pedig elégedettséggel tölt el, hogy a semmiből, meglepetésként jött lehetőséget 2018-as Forma-1-es üléssé tudtam konvertálni - nem is lehetnék boldogabb ennél! Szeretném megköszönni a Red Bull-nak és a Toro Rossónak, amiért hisznek bennem, és adnak egy második esélyt - ugyanis ez bizonyítja, hogy az álmok valóra válhatnak. Mostantól azon leszek, hogy az eddiginél is keményebben dolgozzam, azért, hogy ezt a zsúfolt idei szezont jól zárjam és hogy a következő a lehető legerősebben kezdjem meg." - nyilatkozta Brendon Hartley, akit meglehetősen rögös út vezetett a száguldó cirkusz. Sok-sok évvel ezelőtt volt tagja a Red Bull junior programjának, ahonnan viszonylag hamar menesztették. Ezután a hosszútávú autózás világában próbált szerencsét, és a WEC-ben a Porsche LMP1-es csapatával világbajnok lett 2015-ben és idén is.

Jelenleg a Toro Rossónak azért kell küzdenie, hogy a konstruktőrök év végi elszámolásában megőrizze a hatodik helyet - e téren nem lesz könnyű dolga az olasz székhelyű csapatnak, ugyanis mindössze négy ponttal van a gyári Renault előtt, és további kettő egységgel előzi meg a Haas-Ferrarit. 2018-ban pedig már a Honda erőforrásait fogják használni a Renault termékei helyett.

Ezzel a bejelentéssel viszont csak négy szabad ülés maradt a rajtrácson: még a Williams és a Sauber adós azzal, hogy ismertesse a versenyzőt. (Igaz, az a négy is inkább három, mert előbbinél 99,9%-osnak mondható Lance Stroll maradása - azonban a kanadai csapattársának kiléte már annál nagyobb kérdés, az elmúlt hetekben felröppent pletykák tükrében...)

Így áll jelenleg a 2018-as rajtrács, a hivatalos bejelentések szerint:

Csapat Motor Pilóták
MERCEDES AMG PETRONAS F1 TEAM Mercedes Lewis Hamilton
Valtteri Bottas

#44
#77

RED BULL RACING TAG-Heuer
(Renault)
Daniel Ricciardo
Max Verstappen

#3
#33

SCUDERIA FERRARI Ferrari Sebastian Vettel
Kimi Räikkönen 

#5
#7

SAHARA FORCE INDIA F1 TEAM Mercedes Sergio Pérez
Esteban Ocon

#11
#31

WILLIAMS MARTINI RACING Mercedes n.a.
n.a.

n.a.
n.a.

SCUDERIA TORO ROSSO Honda Pierre Gasly
Brendon Hartley

#10
#28

MCLAREN Renault Stoffel Vandoorne
Fernando Alonso
#2
#14

SAUBER F1 TEAM Ferrari n.a.
n.a.

n.a.
n.a.


Fotó: Zimbio, Scuderia Toro Rosso

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2713288077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása