F1 - PÁLYACSÚCCSAL KEZDETT BRAZÍLIÁBAN HAMILTON
Forma-1 2017: Brazil Nagydíj, 1. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_brazil_practice_wqeatbgc9hzx.jpg

A Mercedes négyszeres világbajnoka bizonyult a leggyorsabbnak a Brazil Nagydíj első szabadedzésén. 

Már a pénteki első gyakorláson átadták a múltnak Rubens Barrichello és a Ferrari 2004-es abszolút körrekordját (1:09.822), ugyanis Lewis Hamilton, a Mercedes immáron négyszeres világbajnoka 1:09.202-vel zárt az élen, 127 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, Valtteri Bottast.

Az Ezüst Nyilak domináns előnyre tettek szert a 90 perces eseményen, mivel a harmadikként záró Kimi Räikkönen a Ferrarival már 542 ezredmásodpercet kapott. A finnek 2007-es világbajnoka csupán hat ezredet adott a Red Bull hollandjának, Max Verstappennek, akit kollégája, Daniel Ricciardo és a másik ferraris, Sebastian Vettel követett - a bajnokság második helyezettje két komolyabb hibát is vétett.

Az utolsó hazai Forma-1-es hétvégéjét teljesítő Felipe Massa zárt a legelőrébb a topcsapatok mögött: a brazil a hetedik lett a Williams-Mercedesszel, mögötte Stoffel Vandoorne (McLaren), Esteban Ocon (Force India) és Fernando Alonso tette teljessé az első tíz sorrendjét.

Lance Stroll lett a tizenegyedik a másik Williamszel, megelőzve George Russell-t, a GP3 világbajnokát, aki először gördülhetett pályára hivatalos Forma-1-es versenyhétvégén: a brit pilóta a Force Indiával a tizenkettedik legjobb időt futotta meg, hat tizeddel elmaradva Ocon körétől. Mögötte a Haas és a Renault versenyzői végeztek, az edzés másik beugró ifjonca, a Sauber-Ferrarival pályára gördülő Charles Leclerc előtt - a monacói mögött a csapat állandó versenyzője, Marcus Ericsson végzett.

A sort pedig a két Toro Rosso zárta. A faenzaiak számára katasztrofálisan alakult az első gyakorlás, mivel Pierre Gasly és Brendon Hartley összesen 7 kört tudtak megtenni műszaki hibák miatt - utóbbi motorja az első percekben füstölt el, az aszfaltcsík utolsó szakaszán.

17 órától a második szabadedzéssel folytatódik a Forma-1-es Brazil Nagydíj.

Az első szabadedzés végeredménye:

dorlamxwkaayto2.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9013230227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása