F1 - HAMILTON AZ UTOLSÓ TRÉNINGEN SEM TALÁLT LEGYŐZŐRE A COTA-N
Forma-1 2017: Amerikai Nagydíj, 3. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_usa_practice_68oy5lcvcdix.jpg

Továbbra is bombaformában van Lewis Hamilton az Egyesült Államokban: a Mercedes háromszoros világbajnok brit versenyzője a harmadik szabadedzést is behúzta, körrekorddal, de egyáltalán nem volt tőle messze Sebastian Vettel a Ferrarival. 

Hasonlóan az Amerikai Nagydíj első és a második szabadedzéséhez, a harmadik is Lewis Hamilton elsőségével zárult. A brit Mercedes-versenyző 1:34.478-cal abszolút körrekordot állított fel, de ennek ellenére minden eddiginél kisebb, 92 ezredmásodperces előnnyel végzett az első pozícióban, a ferraris Sebastian Vettel előtt - mint az ismeretes, a négyszeres világbajnok autóján az olasz együttes szerelőgárdája kicserélte a komplett karosszériát. Mögöttük csapattársaik, Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen zártak.

Továbbra is felemás formát mutat a Red Bull a Circuit of the Americas pályán: a motorkomponensek cseréje miatt 15 rajthelyes büntetést kapó Max Verstappen és a hátsó gumik tapadására panaszkodó Daniel Ricciardo az ötödik, valamint a kilencedik pozícióban végeztek, 0.6 és 1.2 másodperces hátrányban. A két RB13-as közé a williamses Felipe Massa, illetve a két Renault-pilóta, Nico Hülkenberg és Carlos Sainz ékelődött be. A Force Indiák ezúttal a 10-11. legjobb időt futották meg, Sergio Pérez - Esteban Ocon sorrendben.

Miközben Massa a hatodik lett, addig Lance Stroll csak tizenkettedikként zárta a gyakorlást a másik Williams-Mercedesszel, megelőzve Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne McLaren-Hondáját. Mindeközben az újonc Brendon Hartley kezdi felvenni a ritmust a Toro Rosso autójával: az új-zélandi a 15. lett, s a maga 1:36.818-as körével csupán 2.340 szekundummal maradt el Hamilton etalonidejétől.

Formula 1 on Twitter

Virtual Safety Car* @RGrosjean is beached in the gravel at Turn 7 #USGP �� #FP3

Hiába a hazai pálya, nehéz hétvégét fut a Haas-Ferrari: Kevin Magnussen csak a 16. pozícióban zárt, míg Romain Grosjean csak a 19.-ben - utóbbi ráadásul csak kilenc kört tudott megelőzni azelőtt, hogy a 7-es kanyarnál hibázott, és a sóderágyban kötött ki az autójával.

A dánt és a franciát az Ericsson - Wehrlein sorrendben záró Sauber-Ferrarik választották szét, a sort pedig a toro rossós Daniil Kvyat zárta - az orosz pilóta a 60 perc során csupán hatszor ment körbe az 5513 méteres aszfaltcsíkon, miután a munkáját műszaki hiba hátráltatta.

Magyar idő szerint 23 órától jön az időmérő edzés, amelyet élőben közvetít az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

fp3_2.jpg

Fotó: Zimbio | Táblázat: Formula 1 - Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1013048006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása