GP3 - ÉV VÉGÉN KISZÁLL A DAMS, 2018-RA ÉRKEZIK AZ MP MOTORSPORT

img_8581.JPG

A szezon végén elhagyja a GP3-at az együléses autóversenyzésben ismertté vált csapat, a DAMS, viszont a helyét jövőre át fogja venni az MP Motorsport.

Idén Abu Dhabiban futja majd utolsó GP3-as versenyét a DAMS istálló, ugyanis a szezont követően kiszáll a Forma-1 kötelékébe tartozó legkisebb nevelőszériából. A francia alakulat azért határozta el magát eme lépés mellett, ugyanis a Renault úgy döntött, hogy több munkaerőt szán a Formula-E-ben szereplő e.dams-nak.

A DAMS csupán tavaly csatlakozott a GP3 mezőnyéhez, s míg tavaly negyedik lett a konstruktőri bajnokságban, idén az utolsó helyről pedig már csak kisebb csoda esetén fognak elmozdulni - természetesen a Forma-2-ben az élvonalban versenyző franciák csalódottak amiatt, hogy nem sikerült hasonlóan szép sikereket elérniük. Futamgyőzelemből is csupán kettőt számlálnak, amelyeket még tavaly szerzett a brit Jake Hughes.

A jövő évtől a mezőnyben az MP Motorsport fogja átvenni a DAMS helyét. Emiatt az utolsó versenyhétvégét követő teszten, november 30-a és december 2-a között a két csapat együtt fogja működtetni a három rendelkezésre álló versenygépet.

2019-től pedig jó eséllyel egybeolvad a GP3 a Forma-3-as Európa-bajnoksággal, s FIA Forma-3-as Nemzetközi Bajnokság néven fog futni. Francois Sicard, a DAMS ügyvezető igazgatója többek között azzal is magyarázta a döntést, hogy ez a bejelentés túl későn látott napvilágot a csapata szemszögéből nézve, bár, nem zárta ki a lehetőséget egy jövőbeni, esetleges visszatérésnek.

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1412996204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása