WTCC - MICHELISZ A KÖZÉPMEZŐNYBEN KEZDETT KÍNÁBAN
WTCC 2017: Kína, 1-2. szabadedzés

22365534_10155024843552039_7438259806951322769_n.jpg

Girolami és Huff voltak a leggyorsabbak a szabadedzéseken, amelyeken Michelisz Norbi egy 7. és egy 10. hellyel kezdett - igaz, a második edzésen akár a negyedik is lehetett volna a magyar versenyző! 

A Volvo vitte a prímet az első szabadedzésen

22405626_1249750045125186_174238577032960529_n.jpgVisszatért a hosszú, három hónapos nyári szünetéről a Túraautó Világbajnokság mezőnye, s egy esős szabadedzéssel kezdte meg a bemelegítést a Ningbo International Circuit-en. A 45 perces első szabadedzés kettős Volvo-győzelmet hozott: Nestór Girolami úszott a leggyorsabb az S60-asok közül - az argentin versenyző 2:00.344-es idővel zárta az élen a gyakorlást, több, mint négy tizedmásodpercet adva svéd csapattársának, Thed Björknek.

A mezőnyből csak Rob Huff-nak volt tapasztalata a pályával kapcsolat, miután a hétvégén nem csak a WTCC-ben, hanem a CTCC-ben, azaz a Kínai Túraautó Bajnokságban is indul - ennek megfelelően a Münnich Motorsport autójával ott volt végig az elejében, végül a harmadik legjobb kört tudhatta a magának, amellyel toronymagasan a legjobb citroënes lett. A 2012-es világbajnokot a harmadik gyári volvós, Nicky Catsburg követte.

Egyelőre még kicsit küszködött a kanyargós pályán a maximális, 80 kilogrammos pluszsúlyt cipelő Honda. A japán manufaktúra autói közül a Tiago Monteirót helyettesítő Gabriele Tarquinié végzett a legelőrébb, az 5. helyen. Az olasz veterán mögött Yann Ehrlacher végzett az RC-Ladával, Michelisz Norbi pedig 1.4 másodperces hátrányban a hetedik lett. Az első tízbe még Esteban Guerrieri (Campos-Chevrolet), Kevin Gleason (RC-Lada) és a harmadik gyári Hondával Ryo Michigami ért oda.

A Sebastien Loeb Racing versenyzői küzdelmes első edzésen van túl, miután a Chilton - Bennani - Filippi trió csak a 11., a 12., valamint a 14. helyet tudta kisajátítani magának. A mezőnybe erre a hétvégére visszatérő Filipe de Souza az RC Motorsport harmadik Lada Vestájával a 15. lett, 8 másodperces hátrányban.

Nem indult jól a hétvége a Zengő Motorsport számára. A WTCC Blog úgy értesült, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség ellenőrei az összes Honda motorját szétszedették ellenőrzés céljából. Magával az ellenőrzéssel nem volt baj, de amikor a magyar alakulatnál szétszedték a motort, kiderült, hogy a szállítás közben mindkét autó esetében megsérült a hőcserélő, így a szerelők végigdolgozták a komplett éjszakát. Azonban még így sem tudott részt venni az első tréningen Szabó Zsolt Dávid és Nagy Dani.

Az első szabadedzés végeredménye:

wtcc_2017_ningbo_fp1.jpg

Huff dominált a második edzésen

121346-500x333.jpgA még esősebb második edzést azonban már Huff zárta az élen, aki közben a CTCC-ben is elhappolta a pole pozíciót. A Münnich-Citroën britje 2:00.585-tel zárt az élen, miközben a második helyen Catsburg hátránya a Volvóval már a fél másodpercet is meghaladta! A harmadik pozícióban kisebb meglepetésre Guerrieri zárt a Campos-Chevrolet-vel.

Chilton lett a negyedik az SLR-Citroënnel, mögötte Tarquini ismét az ötödik legjobb időt futotta meg, megelőzve Ehrlacher-t, Girolamit, Bennanit és Björköt. A legjobb tíz sorrendjét pedig ezúttal Michelisz Norbi zárta, a hátránya 2 másodpercre rúgott - a magyar pilótának volt egy gyorsabb, nagyjából negyedik helyet érő ideje, de azt törölték.

A Zengő Motorsportnál még mindig nem akarnak összeállni a dolgok: noha Nagy Dani tudott már futni három kört, de Szabó Zsoltnak semmi felkészüléssel kell nekivágnia a magyar idő szerint 9 óra 15 perckor kezdődő időmérő edzésnek.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcc_2017_ningbo_fp2.jpg

Fotó: WTCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5912974186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása