WTCC - GIROLAMIÉ A POLE, MICHELISZ 2. A NINGBÓI IDŐMÉRŐN
WTCC 2017: Kína, Időmérő edzés

dmem6r-vaaalrlp_1.jpg

Második pole-ját szerezte a Volvo argentin pilótája a WTCC-ben, Michelisz a második helyet szerezte meg.

Hasonlóan a szabadedzésekhez, az idei hetedik kvalifikációt is esős körülmények között bonyolították le. Ennek megfelelően rendre változott a sorrend. A Q1-et két volvós, Thed Björk és Nestór Girolami zárta az élen, Rob Huff és a két hondás, Michelisz Norbi és Gabriele Tarquini előtt. A 20 perces szakasz legnagyobb meglepetése az volt, hogy a bajnokság negyedik helyén álló Mehdi Bennani idén először kényszerült búcsúzni már a Q1-ben, miután a saját csapattársa, John Filippi az utolsó másodpercekben kiütötte a TOP-12-ből. A Zengő Motorsport számára is gyorsan véget ért a kvalifikáció: Nagy Dani Filipe de Souzát megelőzve a tizenötödik lett, miközben Szabó Zsolt el sem tudott indulni az időmérőn.

Alig néhány perc után jött a 15 perces Q2, amelyen Tarquini parádés teljesítményt nyújtva az élen tudott zárni: az olasz pilóta 1:58.485-ös idejétől 23 ezreddel maradt el Girolami és 7 századdal Michelisz. Rajtuk kívül még Björk és Huff jutottak tovább. A 10. helyet és egyben a nyitófutamos pole-t az RC Motorsport franciája, Yann Ehrlacher szerezte, miközben csapattársa, a továbbjutásával idén először igazán nagyot villantó Kevin Gleason a 12. lett.

Majd jött a Q3, ahol először Huff gördült pályára: a brit világbajnok azonban több komolyabb hibát is vétett, így a következő versenyző Thed Björk bő három tizeddel megelőzte. Michelisz Norbi jött a svéd pilóta után: az első két szektorban még lassabb volt a riválisánál, de az utolsó szektorban négy tizedet adva neki átvette a vezetést. Azonban Nestor Girolami még a magyarnál is gyorsabb tudott lenni, s 1:58.049-cel megelőzte őt, s miután Gabriele Tarquini nem igazán tudott gyors lenni az egyre csúszósabb pályán, a pole pozíciót is megszerezte - pályafutása során a másodikat, és az elsőt időmérős győzelem révén.

A MAC3 csapatidőfutam pedig a Volvo győzelmét hozta, miután a Hondák Tarquini hibáját követően nagyobb, majd 5 másodperces hátrányra tettek szert.

Vasárnap magyar idő szerint 8 óra 25 perctől jön a nyitóverseny, egy órával később pedig a főfutamot fogják lebonyolítani.

Az időmérő edzés végeredménye:

wtcc_2017_ningbo_q.jpg

A MAC3 végeredménye:

wtcc_2017_ningbo_mac3.jpg

Fotó: Polestar Cyan Racing - Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9712974388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása