F1 - HIVATALOS: PALMER A JAPÁN NAGYDÍJ UTÁN TÁVOZIK A RENAULT-TÓL

jolyon_palmer_f1_grand_prix_japan_qualifying_ittk_60fh-dx.jpg

Utolsó versenyére készül a francia gyári istálló színeiben a 2014-es GP2-bajnok. Sainz idő előtt érkezik Enstone-ba.

Már hónapok óta rezgett a léc a Renault versenyzője, Jolyon Palmer alatt, ugyanis többször is összetörte az autóját idén, az időmérőkön és a versenyeken meg rendre elmaradt német kollégájától, Nico Hülkenbergtől. Ennek fényében nem is volt annyira meglepő, amikor a gyári alakulat a Szingapúri Nagydíj előtti napokban bejelentette, hogy 2018-ban Carlos Sainz érkezik Hülkenberg mellé, Palmert leváltva.

Azonban az nem volt annyira valószínű, hogy még a 2017-es szezonban elhagyja az enstone-i gárdát a GP2 2014-es bajnoka, hiszen korábban a Renault több alkalommal is leszögezte, hogy az év végéig már nem fognak változtatni a pilótapárosításon.

Így kisebb meglepetésnek számított az, amikor Jolyon Palmer nem olyan régen a saját Instagram-oldalán jelentette be, hogy számára a vasárnapi Japán Nagydíj lesz az utolsó futam a sárga-feketéknél"A holnapi Japán Nagydíj lesz az utolsó versenyem a Renault-val. A rajtbüntetésem majdnem a mezőny végéről fogok rajtolni, de mindent bele fogok adni, mint mindig. Köszönöm mindenkinek a támogatást az elmúlt két év során, sokat jelent nekem!" 

carlos_sainz_f1_grand_prix_japan_practice_wle0xbunplnx.jpg

Nem sokkal később a Renault is megerősítette a hírt, hozzátéve azt, hogy a brit helyét az Amerikai, a Mexikói, a Brazil és az Abu Dhabi Nagydíjon Sainz fogja átvenni, annak ellenére, hogy korábban a Red Bull határozottan ragaszkodott ahhoz, hogy a spanyol az idei évet még a Toro Rossónál teljesítse.

Ebben az esetben lehetségessé válhat Daniil Kvyat Toro Rossóhoz való visszatérése, amennyiben a faenzaiak újonca, Pierre Gasly el tudja érni azt, hogy a Super Formula suzukai szezonzárója helyett inkább az austini Forma-1-es versenyen vehessen részt két hét múlva.

Az egyelőre kérdéses, hogy miért pont most döntött a két fél az idő előtti szakítás mellett.

FRISSÍTÉS: A Toro Rossónál Daniil Kvyat és Pierre Gasly kettőse fog versenyezni a hátralévő futamokon - részletek itt:

F1 - A TORO ROSSO A GASLY-KVYAT DUÓVAL FOGJA BEFEJEZNI A 2017-ES SZEZONT

A Renault bejelentése után a Toro Rosso megerősítette, hogy Pierre Gasly és Daniil Kvyat fogják vezetni a két STR12-est a 2017-es évad utolsó négy versenyén.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8512936745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása