F1 - NEM KELL VÁLTÓT CSERÉLNI VETTEL AUTÓJÁBAN

Fellélegezhetnek a Ferrari-szurkolók, hiszen Sebastian Vettel váltója túlélte a sepangi verseny levezető körében történt ütközést és nem kell kicserélni azt idő előtt, így a német versenyző nem fog öthelyes rajtbüntetést kapni a soron következő Japán Nagydíjra. 

Mint ismeretes, a Ferrari nem igazán volt szerencsés az utóbbi időben, hiszen az utolsó négy versenyen egyszer sem tudtak nyerni, sőt, Sebastian Vettel mindössze 45 pontot gyűjtött, míg legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton 93-at. 

A múlt hétvégi Maláj Nagydíjon is a leggyorsabb autóval rendelkeztek az olaszok, viszont technikai hibák léptek fel Vettel és Räikkonen autójában is. Vettel járt jobban, hiszen ő az utolsó helyről rajtolva a negyedik helyen végzett, míg Räikkonen el sem tudott rajtolni. 

Az újabb fordulat a verseny leintését követő pillanatokban következett be, hiszen Vettel és Stroll ütköztek egymással. A Ferrari hátulja elképesztő károkat szenvedett el és sokáig az is kérdéses volt, hogy túlélte-e a váltó az ütközést. 

Az egységet rögtön Maranellóba küldték felülvizsgálatra, és most bebizonyosodott, hogy nem szenvedett károkat, így az #5-ös rajtszámú Ferrariba ugyanazt a váltót fogják beszerelni, mint amivel a mostani víkenden ment Vettel. 

A bajnoki csata tehát folytatódik, a Ferrarinak pedig jól jönne már egy kis szerencse, hiszen Vettel hátránya 34 pont az összetettben Hamiltonnal szemben, és a Mercedes nem fog ingyen pontokat adni. 

Fotó: Zimbio

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9812925103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása