TCR - PANIS ELŐSZÖR NYERT, TASSI KÉT PONTTAL VEZETI A BAJNOKSÁGOT
TCR 2017, Buriram: 2. futam

21192305_696089730590489_3089020731857433146_n.jpg

Aurélien Panis, aki Németországban csatlakozott a TCR mezőnyéhez a WTCC-t elhagyva, megszerezte első győzelmét a Marcello Lotti-féle bajnokságban.

Nem sokkal a kettős M1RA-dobogót hozó első futam után, magyar idő szerint délelőtt 11 órakor kezdetét vehette a második, fordított rajtrácsos futam, amelyet a Boutsen Ginion Racing Hondájával a francia Aurélien Panis kezdhetett meg a pole pozícióból, köszönhetően az időmérőn elért 10. helyének. Panis meg tudta őrizni a vezetést a rajt után, Altoé a M1RA-Hondával feljött másodiknak, aki Comini követett a Comtoyou Racing Audijával, megelőzve a másik két M1RA-st, Tassit és Micheliszt.

Miközben hátrébb kőkeményen csaták és lökdösődések zajlottak, addig az első ötben semmit sem változott a sorrend. A negyedik kör elején továbbra is Panis állt az élen, mögötte Altoé, Comini, Tassi, Michelisz, Kusiri, Vernay, Nash, Huff és Borkovic tette teljessé a TOP-10-et.

Nemsokára azonban Kusiri mellett elment Vernay, majd Nash megpöckölte a WestCoast-Volkswagent, amely kis híján kicsúszott, de a thai pilóta végül a 11. helyre tért vissza, visszaesve a hatodikról.

A futam második felére pedig abszolút lenyugodtak a kedélyek, szinte nyoma sem volt az első verseny folyamán látott izgalmaknak. Az utolsó előtti körben Panis továbbra is vezetett Altoé, Comini, Tassi és Norbi előtt - utóbbinak kőkeményen kellett védekeznie Vernay-al szemben. Azonban az utolsó kör előtt megállt alatta a Honda, így kiesett a magyar versenyző!

Panist végül leintette elsőként a kockás zászló, így a fiatal francia megszerezte pályafutása első győzelmét a TCR-ben. Giacomo Altoé is először állhatott fel a dobogóra, a M1RA-s olasz mögött a svájci Comini és saját csapattársa, Tassi Attila zárt - utóbbi így két ponttal vezeti a bajnokságot a mögötte célba érő Vernay előtt. Borkovic, Nash, Huff, Homola és Kusiri tették teljessé a pontszerzők névsorát.

Öt hét múlva, a kínai Zheijangban fog folytatódni a bajnokság.

A második futam végeredménye:

tcr_2017_buriram_2_futam.jpg

A második futam itt nézhető vissza:

2017 Buriram, TCR Round 16

2017 Buriram, TCR Round 15

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9612800084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása