F1 - SAJTÓHÍR: VETTEL HOSSZABBÍTOTT A FERRARIVAL

sebastian_vettel_f1_grand_prix_belgium_practice_vlcp8fl1rs_x.jpg

Nagyon úgy fest, hogy jövőre is pirosban láthatjuk majd a németek négyszeres világbajnokát, de azt még homály fedi, hogy mi lesz 2019-től.

Mint az ismeretes, a hét elején a Ferrari bejelentette, hogy 2018-ra is megtartja tulajdonképpen a másodszámú versenyzőjét, Kimi Räikkönent. Ám, egyelőre arról hallgatnak, hogy mi lesz a bajnokságot vezető Sebastian Vettellel, akinek az aktuális kontraktusa szintén lejár a 2017-es szezon végeztével. Korábban a nemzetközi sajtó arról cikkezett, hogy a hosszabbítás időtartománya kapcsán nem tud közös nevezőre jutni a két fél: a Ferrari hosszabb távon tervezne Vettellel, de a német csak további egy szezonra szeretne aláírni.

Sky Sports F1 legfrissebb értesülései alapján viszont azt biztosra vehetjük, hogy Sebastian Vettel a Ferrarinál fog maradni, miután a tegnapi este folyamán rákerült az a bizonyos szignó a szerződésre. Arról viszont nincsenek információk, hogy a kontraktus hány esztendőre szól. (A német Bild 2 évről, és további opciós jogról számolt be.)

Így azonban nagyon valószínű az, hogy nem kell eget rengető változásokra számítani az élmezőnyben a következő esztendőben, ugyanis a Mercedes minden bizonnyal meg fogja tartani Lewis Hamilton csapattársaként Valtteri Bottast, miután a finn nagyon meggyőző teljesítményt nyújt, s a Red Bull is igencsak elkötelezett a pilótái iránt.

Amennyiben viszont Vettel csak egy évre írt alá, akkor 2019-re feje tetejére állhat az élet az élbolyban. Ugyanis már egy jó ideje pletykálják azt, hogy Daniel Ricciardo a Ferrarinál köthet ki előbb-utóbb. Max Verstappen kapcsán pedig olyan sajtóhíreket lehet olvasni, hogy ha nem kap győztes autót a Red Bull-tól, összeszűrheti a levet a Mercedesszel vagy a Ferrarival. Mindenesetre a holland ifjonc sorsa kulcsszerepet játszhat a pilótapiac alakulásában - vajon mennyire lehet erős és hosszútávú a két fél közötti együttműködés?

fernando_alonso_f1_grand_prix_belgium_previews_immb2naajwzx.jpg

A jelenlegi szituációban pedig egy pilóta húzza a rövidet, nevezetesen Fernando Alonso. A spanyol versenyző jövője eléggé kilátástalannak tűnik, ahhoz meg elég csak nyitva tartanunk a szemünket ahhoz, hogy lássuk, mennyire elege van a kétszeres világbajnoknak abból, hogy immár harmadik éve kóricál a mezőny második felében a versenyképes tempóra nem igazán képes McLaren-Hondával.

A legfrissebb pletykák szerint még az sem elképzelhetetlen, hogy Alonsót jövőre már a Williams felszerelésében láthatjuk, noha a grove-i istálló az elmúlt hónapok folyamán egyre inkább romló tendenciát mutat. Márpedig a 32-szeres futamgyőztesnek a célja az, hogy a következő szezont egy győzelemre esélyes autó volánja mögött teljesítse.

Ami a jövő évi rajtrács összetételét, még a Renault garázsa előtt mondható hosszúnak a sor, ugyanis amíg Jolyon Palmer sátorfája egyre inkább kifelé áll Enstone-ból, addig sanszos, hogy a brit utódja a Fernando Alonso - Robert Kubica - Carlos Sainz trióból fog kikerülni.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8212780398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása