F1 - HAMILTONÉ AZ FP2, ESŐVEL ZÁRULT A PÉNTEKI NAP SPÁBAN
Forma-1 2017: Belga Nagydíj, 2. szabadedzés

lewis_hamilton_f1_grand_prix_belgium_practice_w88_ycvitygx.jpg

Lewis Hamilton feljebb rakta a lécet a Belga Nagydíjon második edzésén, amelynek utolsó harmadát elmosta az eső.

Azok után, hogy az első edzést Kimi Räikkönen zárta az élen, ezúttal "csak" második lett a ferraris, ugyanis Lewis Hamilton átvette a vezetést. A Mercedes háromszoros világbajnoka 1:44.753-mal megfutotta a hétvége leggyorsabb körét, amely már csak bő két tizedmásodperccel van elmaradva attól a bizonyos 1:44.503-as körtől, amelyet Jarno Trulli még 2009-ben futott meg a Toyotával, az időmérő edzés második szakaszában.

Hamilton méghozzá eléggé szép előnnyel nyert Räikkönen előtt, a különbség 262 ezredmásodpercre rúgott kettejük között. A képzeletbeli dobogót a másik Mercedesszel Valtteri Bottas tette teljessé. A félig-meddig hazai közönsége előtt versenyző Max Verstappen követte a finnt a Red Bull-lal, megelőzve a pontversenyt vezető Sebastian Vettelt (Ferrari), valamint saját csapattársát, Daniel Ricciardót.

A második edzésen a Renault-k okozták a legnagyobb meglepetést Nico Hülkenberg hetedik és Jolyon Palmer tizedik helyével. A német és a brit közé Esteban Ocon furakodott be a Force Indiával, valamint Carlos Sainz a Toro Rossóval. Ezúttal mindkét McLaren-Honda a TOP-10-en kívül ragadt: Fernando Alonso a 11., a hazai pályán versenyző Stoffel Vandoorne pedig a 14. legjobb időt futotta meg.

Ismét kalandos edzésen van túl a Haas-Ferrari, ugyanis az edzés elején Romain Grosjean és Kevin Magnussen autóján is nyitva maradt a DRS, majd a dán versenyzőnek a 9-es kanyarnál volt egy kisebb civódása a force indiás Sergio Perezzel. Végül a francia a 13., a dán a 16. helyen zárt.

A második 90 perc során csak 19 autó hagyta el a bokszutcát, ugyanis az első szabadedzésen elszenvedett balesetét követő karosszériacsere miatt a williamses Felipe Massának ki kellett hagynia a délutáni gyakorlást.

Igaz, a mezőny többi tagja sem élvezhette ki a másfél órát teljesen, ugyanis az utolsó harmadba érkezve megjött az égi áldás Belgiumban, az esős körülmények között meg csak Daniel Ricciardo (Red Bull) és Fernando Alonso (McLaren) tett meg egy-két kört az átmeneti esős abroncsokon.

A Forma-1-es program szombaton délelőtt 11 órától fog folytatódni Spa-Francorchamps-ban a harmadik szabadedzéssel, amelyet az M4 Sport felvételről fog sugározni 12:35-től.

A második szabadedzés végeredménye:

difcx8xxgaaolal.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1512779150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása