F1 - SZEZONKÖZI TESZT A HUNGARORINGEN: ÍME A BEOSZTÁS!

stoffel_vandoorne_f1_grand_prix_hungary_practice_zwprxdrqydox.jpg

Igaz, már véget ért a Magyar Nagydíj hétvégéje, de nem áll meg az élet a Hungaroringen, ugyanis kedden és szerdán is felbőgnek majd a motorok!

Az elmúlt hétvégén lebonyolították a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, azonban a korábbi évekkel ellentétben, idén nem áll meg az élet a vasárnapi verseny leintését követően. Ugyanis a Hungaroring először fog otthont adni kollektív Forma-1-es tesztnek, amelyet kedden és szerdán fognak megrendezni.

Igaz, ezúttal nem fognak hemzsegni az aktív versenyzők. Az idei mezőnyből mindössze hatan lesznek jelen, akik közül kétség kívül a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen a legnagyobb név. A finn pilótán kívül még jelen lesz a Red Bull hollandja, Max Verstappen, a williamses Lance Stroll, valamint a McLaren-Honda belgája, Stoffel Vandoorne. Stroll eredetileg nem vett volna részt a gyakorláson, csak ugyebár a hétvége folyamán Felipe Massa lebetegedett, így a tesztet sem tudta vállalni.

Räikkönen mellett a másik nagy, tulajdonképpen grátisz név Robert Kubica lesz, aki a Renault autóját viheti majd pályára a szerdai napon.

De a fiatal versenyzők között is vannak jócskán ismerős nevek. Közülük a legnagyobbak a Forma-2-es bajnokságot domináló Charles Leclerc-é, de érdemes említést tenni a GP3 éllovasáról, George Russell-ről, Pierre Gasly-ról, a DTM bajnoki címéért harcban lévő Lucas Auerről, valamint az F2-es élmenőről, Luca Ghiottóról.

Az egyelőre kérdéses, hogy ki fogja vezetni a Ferrarit és a Toro Rossót a szerdai napon - erről ideáig ellentmondásos információk láttak napvilágot.

A teszt mindkét nap kétszer négy órán át fog tartani, 9 és 13 óra, valamint 14 és 18 óra között. Akinek van egész hétvégére vagy a vasárnapi napra szóló belépője, ingyen látogathatja az eseményt. De akinek nem rendelkezik ilyennel, az se búsuljon, ugyanis a Hungaroring jegypénztárában, napi 4990 forint fejében tud még belépőt váltani. A két nap során a 8-as kapun lehet majd bemenni.

Íme a csapatok hungaroringi tesztbeosztása:

Csapat Autó 2017. augusztus 1.
Kedd
2017. augusztus 2.
Szerda
MERCEDES W08 EQ Power + Russell Russell
FERRARI SF70-H Leclerc ?
RED BULL RB13 Verstappen Gasly
FORCE INDIA VJM10 Auer / Mazepin Auer / Mazepin
WILLIAMS FW40 Stroll Ghiotto
TORO ROSSO STR12 Gelael ?
HAAS VF-17 Ferrucci Ferrucci
RENAULT R.S.17 Latifi Kubica
SAUBER C36 Malja Matsushita
MCLAREN MCL32 Vandoorne Norris

 

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8012686423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása