F1 - LECLERC VOLT A LEGGYORSABB AZ ELSŐ HUNGARORINGI TESZTNAPON
Forma-1 2017: Hungaroringi tesztsorozat, 1. nap

20431580_1771589926203957_6624955454352530649_n.jpg

A Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc az utolsó percekben taszította le a McLaren-Honda belgáját, Stoffel Vandoorne-t az élről.

Sokáig a GP2 2015-ös bajnoka, Stoffel Vandoorne vezette a tesztet a McLaren-Hondával, ám az utolsó pillanatban a lágy Pirelli-abroncsokon jött Charles Leclerc, a Forma-2 idei listavezetője, és az 1:17.746-os körével 88 ezreddel a délután folyamán műszaki gondokkal küszködő belga versenyző elé vágott! Kettejük mögött a Pirellinek tesztelő Bottas lett a harmadik, a másik Mercedest terelgető GP3-as éllovast, George Russell-t megelőzve. A finn versenyző volt ma a legtöbbet a pályán, 155 kört tett meg.

Lance Stroll, aki a betegállományban lévő Felipe Massát helyettesítette tulajdonképpen, az ötödik legjobb időt futotta meg. A délelőtt folyamán pályára gördülő Nikita Mazepin a hatodik lett a Force Indiával, váltótársa, a szintén az első Forma-1-es szereplését abszolváló Lucas Auer a kilencedik lett. Az orosz és az osztrák között Nicholas Latifi zárt a Renault-val, valamint az indonéz Sean Gelael a Toro Rossóval.

A hátsó fertályt Santino Ferrucci alkotta a Haas-Ferrarival, a délelőtti négy óra folyamán műszaki viszontagság okán csupán egyetlenegy installációs kört teljesítő Max Verstappen a Red Bull-lal, valamint Gustav Malja, aki a Sauber révén először ülhetett autóba.

A nyolc óra folyamán összesen három alkalommal lendült meg a piros zászló. Először alig néhány perccel a kezdés után, ismeretlen ok miatt kellett félbeszakítani az eseményt, majd Sean Gelael megálló Toro Rossója, illetve Stoffel Vandoorne McLaren-Hondája miatt.

Holnap 9 és 13, valamint 14 és 18 óra között ismét pályára merészkednek a csapatok. Érdemes lesz kilátogatni a második hungaroringi tesztnapra, ugyanis Robert Kubica -, aki a 2017-es Renault-ban fogja próbára tenni magát - a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) megkapta a zöld jelzést, miután a lengyel versenyző a nap folyamán átment azon a teszten, amely azt méri fel, hogy az adott versenyző ki tud-e szállni az autóból 5 másodpercen belül, továbbá ki tudja-e cserélni a kormányt 10 szekundum alatt.

Az első tesztnap végeredménye:

dgkcv9mxsaqe0zx.jpg

Fotó: Scuderia Ferrari / Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3012708966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása