F1 - JÖVŐRE SEM VÁLTOZIK A FERRARI PILÓTAFELÁLLÁSA?

sebastian_vettel_f1_grand_prix_hungary_practice_7omr4sk40znx.jpg

Nagyon úgy fest, 2018-ban is Vettel és Räikkönen lehetnek majd az olasz alakulat versenyzői - Monzában várható a hivatalos bejelentés.

Már javában zajlik a "silly season" a Forma-1-ben, amelynek keretein belül a nemzetközi sajtó előszeretettel azt boncolgatja, hogyan is fog alakulni a pilótapiac a következő szezonra - és igen, ebben az időszakban lehet szembesülni a legvadabb pletykákkal.

Legutóbb egy kevésbé vad sajtóhír kapott szárnyra, miszerint a Ferrari az Olasz Nagydíj hétvégéjén megerősítheti Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen csapatnál való maradását. Ennek kapcsán nyilatkozott Sergio Marchionne, az olasz együttes elnöke a motorsport.com számára.

"Hallottam már róla, hogy Maurizio valami ilyesmire készül. Ami engem illet, még nincs tervezett időzítésem ennek kapcsán, még a szezonnak egy eléggé korai szakaszában járunk. Ez a 11. verseny a húszból, még sok futam van hátra." - nyilatkozta Marchionne, aki elismerte, hogy a csapat utolsó világbajnokának, Kimi Räikkönennek több, mint 50% esélye van arra, hogy maradjon 2018-ban is.

f1_grand_prix_hungary_qualifying_4yjybgclc3px_1.jpg

Az elnök azokra a spekulációkra is reagált egyúttal, miszerint a távolabbi jövőben helyet cserélhet Lewis Hamilton és Sebastian Vettel, tehát előbbi menne a Ferrarihoz, utóbbi pedig a Mercedeshez igazolna - ez főleg a 2018-as szezon utáni időszakra lenne érvényes, ugyanis ekkor jár le majd a háromszoros világbajnok brit versenyző szerződése az aktuális csapatánál.

"Privilégium lenne számára, ha a Ferrarinál fejezhetné be a karrierjét, de eddig nem igazán számoltunk Lewisszal. Nem fogok a jövőről beszélni. Van két nagyszerű versenyzőnk a háznál, nincs miért elemezni az alternatívákat." - mondta a Ferrari-elnök Hamilton kapcsán.

Ami a Ferrarit illeti, az idei évben nagyon jó teljesítményt nyújt. Az egyéni pontversenyben Vettel 202 ponttal vezeti a bajnokságot, Räikkönen pedig az ötödik helyen áll, 116-tal. A konstruktőri összetettben meg 39 egység a Scuderia hátránya a Mercedesszel szemben. 

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3812704933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása