F2 - LECLERC SZÁMÁRA NINCSEN LEHETETLEN
Forma-2 2017: Silverstone, 1. futam

img_8629.jpg

Füstölgő autó, letört tükör - igen, még ezek sem akadályozták meg Leclerc-t abban, hogy megszerezze idei ötödik győzelmét, és még jobban elhúzzon a bajnoki tabella élén.

Magyar idő szerint néhány perccel délután 16 órakor kezdődött el a Forma-2-es Brit Nagydíj főversenye, amely két formációs körrel indult, ugyanis az első rajtot megelőzően Nyck de Vries (Rapax), Alexander Albon (ART Grand Prix) és Callum Ilott (Trident) autója is a rajtrácson - közülük a holland pilóta műszaki hiba miatt ki is esett a versenyből, még annak a kezdete előtt.

Azonban a második rajtkísérletnél már nem merültek fel ilyen jellegű bonyodalmak, így érdemileg is kezdetét vehette a 28 körös verseny. Leclerc a pole-ból jól indult, ellenben Rowlanddel, aki egy picit beragadt, így Nato el is ment mellette. Latifi pedig pláne elszúrta az indulást a másik DAMS-szal, annyira, hogy vissza is esett a középmezőnybe.

Leclerc rövidesen alaposan rákapcsolt, és hat kör alatt bő 7 másodperces előnyre tett szert a Nato vezette boly előtt. Azonban a monacóira ezután melegebb pillanatok vártak, ugyanis váratlanul elkezdett füstölni a Prema autója, amely a kötelező bokszkiállás végrehajtását követően abbamaradt.

Sőt, a bajnoki éllovas virtuálisan az első pozícióba tért vissza, úgyhogy amint a többiek is kiálltak kereket cserélni, az élre ugrott. A hátralévő körökben pedig szép kis előnyre szert tudott tenni Leclerc -, amiben még egy leszakadt visszapillantó tükör sem hátráltatta -, így megszerezte idei hatodik futamgyőzelmét.

A premás mögött Norman Nato jött ki a legjobb a második helyért zajló a hajszából, megelőzve Rowlandet, Markelovot és Canamasast. A pontszerző zóna Ghiottóval, Kinggel, Latifivel, Gelaellel és a leggyorsabb kört megfutó Matsushitával lett teljes. A Prema másik pilótája, Antonio Fuoco csak a 16. lett.

Vasárnap délelőtt 10:20-tól jön a 21 körös sprintverseny, a pole-ból pedig Latifi fog rajtolni.

Az főfutam végeredménye:

f2_2017_silverstone_r1.jpg

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3112666157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása