F1 - ALONSO SILVERSTONE-BAN IS A RAJTRÁCS VÉGÉRŐL FOG RAJTOLNI

fernando_alonso_f1_grand_prix_great_britain_pkojodjbxgrx.jpg

Meglepődtünk? Ugye, hogy nem! Rengeteg motorkomponenst kicseréltek Alonso McLaren-Hondájában, úgyhogy az összesen 30 rajthelyes büntetéssel garantált a rajtrács vége a kétszeres világbajnok számára a Brit Nagydíjon.

Néhány napja már tudtuk, hogy egy 5 rajthelyes hátrasorolása már biztosan lesz Silverstone-ban a McLaren-Honda kétszeres világbajnokának, Fernando Alonsónak, miután a spanyol még a szabadedzések előtt új energiatárolót kapott.

Azonban a péntek este folyamán, a motorsport.com cikkéből kiderült, hogy a wokingi együttes a szombati tréninget megelőzően be fogja szerelni Alonso MCL32-esébe a hatodik belső égésű motort, a nyolcadik turbófeltöltőt, a nyolcadik MGU-K-t (kinetikus energiát visszanyerő rendszer), és a hatodik MGU-H-t (hőenergiát visszanyerő rendszer).

S miután minden motorkomponens határszáma a négy, ez a "második kör" plusz 25 rajthelyet eredményezett Alonsónak, aki így már 30 rajthelynél tart, ergo, garantált a rajtrács vége vasárnap. A cserélt alkatrészek kapcsán azt egyelőre nem tisztáztak, hogy a Honda egy újabb specifikációjú MGU-H-t adott-e Alonsónak vagy sem.

fernando_alonso_f1_live_london_takes_over_23hi1pi4vwox.jpg

Mindenesetre kár a spanyolért, ugyanis pénteken mindkét szabadedzést a TOP-10-ben zárta, egy 8. és egy 9. hellyel, tehát lett volna esélye elcsípni egy-két pontot.

A bakui hétvége után újra megismétlődő cserefolyamat mögött viszont ezúttal taktikai lépés állhat valószínűleg, mivel két hét múlva lesz esedékes a Magyar Nagydíj, ahonnan a McLaren az elmúlt két évben mindig pontokkal távozott a nyári szünetre, s minden bizonnyal idén is valami hasonló a cél.

Ugyanakkor itt és most kell egyetérteni Mark Webberrel és Fernando Alonsóval, akik az Osztrák és a Brit Nagydíj hétvégéje között lenyilatkozták azt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) nem a versenyzőket kéne büntetnie váltó vagy motorkomponens cseréje esetén, hanem mondjuk a konstruktőrtől kéne levonni pontokat. Mindegy, ez egyelőre a jövő zenéje, de kíváncsian várjuk, hogy lesz-e ilyesféle változás a jövőben.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr412665387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása