F2 - LECLERC A SILVERSTONE-I SZABADEDZÉSEN SEM TALÁLT LEGYŐZŐRE
Forma-2 2017: Silverstone, Szabadedzés

img_8648.jpg

A Prema Theodore Racing monacói éllovas a Brit Nagydíj helyszínén is elsőséggel kezdett.

Rendhagyó módon ezúttal már csütörtök délután lebonyolították a Forma-2 és a GP3 szabadedzését. A Forma-2-esek 45 perces gyakorlásán a bajnokságot toronymagasan vezető Charles Leclerc zárt az élen: a Prema Theodore Racing monacóija az 1:40.695-ös körével 315 ezredet adott egyik fő üldözőjének, a DAMS-os Oliver Rowlandnek, aki mögött a Russian Time olasz pilótája, Luca Ghiotto egészítette ki a TOP-3-at.

Az előző versenyhétvégén remek teljesítményt nyújtó Nicholas Latifi a negyedik helyen kezdte a silverstone-i víkendet a DAMS másik gépével, megelőzve a Russian Time másik versenyzőjét, Artem Markelovot és a Rapax kolumbiaiját, Sergio Canamasast. Mögöttük, hetedikként Jordan King zárt az MP Motorsport színeiben, a Rapax másik pilótája, Nyck de Vries előtt. A TOP-10-be még az ardenes Norman Nato, valamint a Racing Engineering svájcija, Louis Deletraz fért be.

Negatív meglepetésnek mondható a másik premás, Antonio Fuoco, valamint az ART Grand Prix versenyzőinek, Nobuharu Matsushitának és Alexander Albonnak a teljesítménye - ők hárman csak a 13-15. legjobb időket futották meg.

Van egy újonc is a mezőnyben: a Prema Powerteam F3-as csapatánál versenyző brit Callum Ilott vetheti meg a lábát az F2-ben a Trident #17-es számú autójának volánja, amelyet a múlt héten, a Red Bull Ringen még az olasz Raffaele Marciello foglalt el. A Forma-3-as Európa-bajnokság címére pályázó Ilott a 18. lett - az 1:42.314-es idejével pedig 3 ezreddel elverte az olasz alakulat másik versenyzőjét, Nabil Jeffrit.

A sort Robert Visoiu, a Campos Racing románja zárta, akinek nem mellesleg van egy 3 helyes rajtbüntetése, amiért az osztrák sprintfutamon kiütötte a versenyből a Rapax hollandját, Nyck de Vries-t.

Pénteken 16:15-től jön az időmérő edzés!

A szabadedzés végeredménye:

den_kc-xsaewqxl.jpg

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5812662881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása