F2 - MARKELOV NYERTE A SPRINTVERSENYT, LECLERC KIESETT!
Forma-2 2017: Spielberg, 2. futam

img_8653.jpg

Rajt-cél győzelmet aratott a Red Bull Ringen a Russian Time orosz versenyzője, miközben a bajnokság toronymagas éllovas a tegnapi diadala után betlizett. 

Nem sokkal a GP3-asok versenye után, 10:20-tól lebonyolították a Forma-2-es bajnokság sprintfutamát, amelyen a Russian Time orosz pilótája, Artem Markelov indulhatott az élről, miután a szombati futamot a nyolcadik pozícióban fejezte be.

Markelov szépen el tudott jönni az élen, azonban Boschung nagyon csúnyán visszafulladt a Campos Racing autójával, annyira, hogy a mezőny végéről induló, visszatérőnek számító Raffaele Marciello hátulról eltalálta a Trident gépével. A hármas kanyarban pedig Sean Gelael megpördült az Arden International autójával, de folytatni tudta a versenyt. Azonban a célegyenesben történt baleset miatt be kellett, hogy jöjjön a biztonsági autó, amely a bokszutcán keresztül vezette át a mezőnyt.

img_9259.jpg

Ami pedig a sorrend alakulását illeti, Markelov mögé Albon, Rowland, Fuoco, King, Leclerc, Latifi és Visoiu zárkózott fel.

A száguldás végül az ötödik kör elején folytatódhatott. Az újraindítás simán zajlott, Leclerc kapásból megelőzte Kinget, átvéve az ötödik pozíciót. Nemsokára azonban történt egy kisebb dráma: a 4-es kanyarban Fuoco éppen Rowlanddel csatázott, amikor Leclerc odament az olasz csapattársa mellé, aztán pedig összeért a két premás autós és a monacói versenyző kiesett! Leclerc miatt érvénybe lépett a virtuális biztonsági autó bő egy kör erejéig.

img_8896.jpg

A 7. körben jött az újabb baleset: összeütközött a Racing Engineering svédje, Gustav Malja a Trident olaszával, Luca Ghiottóval, miközben Nyck De Vries a Rapax-Dallarával mindkettejük mellett elment! Malja autója megsérült a balesetben, így a svédnek ki kellett jönnie a depóba, viszont folytathatta a versenyt.

Mindeközben a versenybírák aktívan tevékenykedtek: Latifi kapott egy 5 másodperces büntetést bokszutcában való gyorshajtásért, emellett pedig több incidenst vizsgáltak.

Az élen nyugalom volt a verseny ezen szakaszában, közelítve a féltávhoz: Markelov simán vezetett a sérüléséből visszatérő Albon, valamint Rowland, Fuoco, King, Latifi, Ghiotto és Visoiu előtt.

A TOP-8-ban akkor történt változás, amikor a 16. körben nagyon szépen megelőzte Luca Ghiotto (Russian Time) Nicholas Latifit (DAMS), ezzel az olasz feljött a hatodik helyre. Közben Ralph Boschung kiállt a versenyből.

Ghiotto három kör múlva levadászta Jordan Kinget (MP Motorsport) is, egy újabb szemfüles manőverrel, a hármas kanyarban, és üldözőbe vette az Albon-Rowland-Fuoco triót. Az élen Markelov pedig begyújtotta a rakétákat, olyannyira, hogy 1:16.119-cel meg is futotta a leggyorsabb kört.

A 24. körben Ghiotto meg is előzte Fuocót a negyedik helyért a 4-es kanyarban.

Egy kör múlva egy másik csata újabb balesetbe torkollott: ugyanabban a kanyarban a Campos Racing románja, Robert Visoiu próbálta előzni Nyck De Vriest, ám rosszul mérte fel a helyzetet, és nekiment a holland pilótának. Ezzel pedig betlizett a Campos Racing, de a Rapax ifjú versenyzője is kiállni kényszerült.

Markelov meg behúzta a sprintversenyt, idei második győzelmét megszerezve. Az orosz mellett még Albon és Rowland állhattak fel a pódiumra, a pontszerző zóna Ghiottóval, Fuocóval, Kinggel, Natóval és Latifivel lett teljes.

A sprintfutam végeredménye:

desdauqxoaaqbeo.jpg

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8112650261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása