TCR - MORBIDELLIÉ A POLE NÉMETORSZÁGBAN, TASSI 13.
TCR 2017, Oschersleben: Időmérő edzés

dencz9jxsaahqsm.jpg

A rutinos olasz versenyző a második szabadedzésen mutatott formáját át tudta menteni a kvalifikációra, Tassi idén először nem jutott tovább a Q2-be, Ficza a 19. lett a Zengő-KIA-val.

1:31.426 - ezzel a köridővel húzta be megnyugtató fölény birtokában az oschersleben-i pole pozíciót a WestCoast Racing Volkswagenjével az olasz Gianni Morbidelli, ezzel megszerezve az első időmérős győzelmét a tavalyi olasz verseny óta. A Leopard Racing beugrója, a holland Jaap van Lagen lett a második, 243 ezreddel elmaradva az etalonidőtől.

A harmadik helyen a Lukoil Craft-Bamboo SEAT-ját terelgető Daniel Lloyd zárt, a brit TCR-újonc 0.408 szekundummal kapott ki Morbidellitől. A fordított rajtrácsos, második versenyre Mat'o Homola szerezte meg a pole-t, miután a 10. lett a DG Sport Compétition Opel Astrájával.

Idei legküzdelmesebb időmérőjükön vannak túl a magyar érdekeltségek. A pluszsúlyokkal alaposan megpakolt M1RA-Hondák a 8. és a 13. rajtkockát szerezték meg: az olasz Roberto Colciago zárt előrébb, a bajnoki pontversenyt vezető Tassi Attila pedig idén először nem jutott tovább a Q2-be.

Annyi vigasz lehet Tassiék számára, hogy a másik két bajnokaspiráns, Vernay és Comini sem remekeltek - a francia a kilencedik, a svájci címvédő meg csak a 18. lett. Ami viszont a nagyobb baj, hogy legközelebbi üldözőjük, Pepe Oriola (Lukoil Craft-Bamboo Racing) az ötödik helyre kvalifikált.

Ficza Ferenc a Zengő Motorsport KIA-jával a 19. helyet szerezte meg az időmérőn.

Ezen az eseményen sem maradt el a piros zászló, ugyanis a Q1-ben Jens Reno Møller az újbóli kicsúszásával megint telehordta a pályát sóderral, így takarításra volt szükség. A Q2 pedig sárga zászló alatt ért véget, ugyanis az utolsó percben Luca Engstler kicsúszott a kavicságyba a Volkswagenjével - egyébként a 11. helyen zárt a fiatal német, aki az első edzésen még a leggyorsabb volt.

Az időmérő edzés végeredménye:

tcr_q_idomero.jpg

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4812649335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása