F2 - LECLERC IDÉN NEGYEDJÉRE NYERT
Forma-2 2017: Spielberg, 1. futam

img_9265.jpg

A Red Bull Ringen megrendezett főversenyen sem talált legyőzőre a Prema Theodore Racing monacói csodagyereke: idei negyedik győzelmével tovább növelte az amúgy is toronymagas előnyét a pontverseny élén.

Magyar idő szerint közel 45 perccel a Forma-1-es időmérő leintése után vehette kezdetét a Forma-2-es első verseny, amelyet Charles Leclerc kezdhetett meg az első rajtpozícióból. A 40 körös viadalt azonban csak 19 autó kezdhette meg a rajtrácsról, ugyanis a felvezető körön a rajtrácson ragadt Nyck de Vries autója, így a rapaxos holland csak a bokszutcából mehetett a mezőny után.

Leclerc az élről remek ütemben rugaszkodott el, könnyedén megőrizte az első pozíciót csapattársa, Fuoco és Albon előtt. Ellenben Oliver Rowland a DAMS-szal nem produkált valami jó indulást, a negyedik rajtkockából indulva visszaesett a hatodik helyre, kanadai kollégája, Nicholas Latifi mögé.

Az élmezőnyben a kerékcserék sorozatát a DAMS versenyzői kezdték meg a 7-8. körben, miközben a pályán a Prema Racing duója alaposan leszakította magáról az ART Grand Prix pilótáit. Leclerc nemsokára a csapattársa elől is meglógott, a DAMS házi csatájában pedig Latifi mellett elment Rowland.

Sokak számára, akik a lágy gumikon kezdték meg a versenyt, hosszúra sikeredett az első stint, mialatt a DAMS-pilótáknál a sárga oldalfalú Pirelli abba a tartományba került, aminek köszönhetően Rowland és Latifi tudtak futni néhány leggyorsabb kört.

Emiatt a futam utolsó negyedében kereket cserélő Fuoco a Prema gépével csak a brit versenyző mögé tudott visszatérni a depózása után. Nem mellesleg a DAMS-pilóta megelőzte Albont, Matsushitát és Markelovot.

Leclerc mindeközben remek tempót diktált, bő 7 másodperces előnyre tett szert - ennek köszönhetően a monacói a 31. körben, a kiállása után visszatért az első helyre, minden probléma nélkül.

Rowland azonban a második helyen nem tudta sokáig feltartóztatni Fuocót, aki a 33. körben a 3-as kanyarban megelőzte. Ezután pedig Latifi gyújtotta be a rakétákat: a kanadai a 36. körben megelőzte Rowlandet, majd Fuocót is átlépte, aztán még Leclerc-t is üldözőbe vette, de megelőzni már nem tudta.

Így a Prema Theodore Racing monacóija megszerezte idei negyedik győzelmét, de csak 1.3 másodpercnyi előnye maradt a DAMS-os Latifivel szemben, aki a második hellyel idei legjobb eredményére tett szert, három harmadik hely után. Fuoco a 3. helyével pláne idei legjobbját produkálta úgy, hogy korábban mindössze egy 2 pontot érő 9. helye volt a szezonnyitóról, igaz, nem volt könnyű dolga Rowland feltartóztatásával, de végül sikerült.

img_9210.jpg

Albon egy 5. hellyel tért vissza, megelőzve Matsushitát, a csapattársat. A két ART-versenyző mögött Ralph Boschung, Markelov, Jordan King és Sean Gelael tették teljessé a pontszerző zónát. A felvezető körön lefulladt De Vries a 13. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Mindössze egy pilóta nem ért célba, mégpedig az Arden franciája, Norman Nato, aki alatt alig néhány kör után lerobbant az autó.

A pontversenyben ezután a futam után még nagyobb lett Leclerc előnye, szám szerint 59 pontos a második helyen álló Rowlanddel szemben. A tabella harmadik pozíciójában Markelov 69, a negyedikben Latifi pedig 80 egységgel van lemaradva.

A sprintfutamot 10:20-tól fogják megrendezni, vasárnap délelőtt. A pole-ból pedig Artem Markelov indulhat, miután most övé lett a nyolcadik hely.

Az első futam végeredménye:

f2_r1_spielberg.jpg

Fotó: Landek Norbert

Faltusz Péter

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7212649441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása