F1 - EKKORA ESÉLYT LÁT ROBERT KUBICA A VISSZATÉRÉSRE!

img_7853.jpg

Optimista a közkedvelt lengyel a Forma-1-es visszatérést illetően.

Robert Kubicának 2011 elején kellett hátat fordítania a Forma-1 világának, miután elszenvedett egy nagyon komoly, súlyos kéz- és karsérülésekkel járó ralibalesetet. Azóta a lengyel versenyzőnek volt egy kevésbé sikeres pályafutása a Rali Világbajnokság mezőnyében, majd a tavalyi év folyamán elkezdett ismét a pályaversenyzés felé kacsintgatni. Végül ez a kacsintgatás arra a szintre emelkedett, hogy az előző hónapban, hat esztendő után először ismét pályára gördülhetett egy Forma-1-es autóval! Kubica a 2012-es Lotus-Renault E20-assal teljesített egy 115 körös, sikeres tesztet a valenciai versenypályán.

A lengyel -, aki a múlt hétvégi a Goodwood-i Sebességfesztiválon is részt vett, ugyanúgy a Lotus-Renault E20-as autóval - a teszt óta nagyon motiváltnak és elszántnak tűnik, s immár nem kizárható, hogy egy nap még ott lesz a száguldó cirkusz mezőnyében. A motorsport.com értesülései szerint rövidesen is újra tesztelni fog a francia gyári alakulatnak, ám ennek a részletei nem tisztázottak egyelőre.

Legutóbb az Auto Express nevű oldal kérdezte Kubicát arról, hogy mekkora esélyt lát a Forma-1-es visszatérésre - a lengyel így felelt: "Ha teszt előtt teszik fel nekem a kérdés, miszerint mennyi az esélye annak, hogy visszajövök a Forma-1-be, tíz, maximum húsz százalékot mondtam volna. Most azonban már 80-90 százalékot mondanék, pedig realista embernek tartom magam, és a földön tartom a lábaimat."

Kubica az interjújában elgondolta, hogy a benne felmerült kérdések és kétséges érzések a valenciai teszt után elmúltak, s sokkal könnyebben zajlott le a teszt, mint azt elsőre elképzelte, a sérülése ellenére kényelemesen érezte magát az autóban. Elmondása szerint egyáltalán nem volt olyan érzése, mintha kihagyott volna hat teljes évet, hanem csak egy hónapot.

"Az elsődleges célom az volt, hogy lássam, képes vagyok-e erre - ez többé-kevésbé megtörtént. Másodszor, reálisan kell beszélnünk a helyzetről, miközben emeljük a tétet, lépésről-lépésre. A Forma-1 egy kemény verseny, én pedig hosszú időn át távol voltam a versenyzéstől. Úgy gondolom, hogy ezzel a legtöbb kérdésre már választ kaptam, és nagyon kényelmesen érzem magamat. Ez egy óriási megkönnyebbülést jelentett a számomra, ugyanis a teszt megmutatta, hogy igen, meg tudom csinálni, vagy sem. Azt pedig tudni akartam, hogy a Forma-1 ajtói bezáródtak-e előttem örökre." - zárta gondolatait a lengyel, aki korábban 2006 és 2010 között teljesített négy és fél szezont a BMW Sauber és a Renault színeiben. Ez idő alatt a legnagyobb sikere egy futamgyőzelem volt, amelyet a 2008-as Kanadai Nagydíjon ért el.

FRISSÍTÉS: A Renault csütörtökön megerősítette, hogy Robert Kubica valóban kap egy újabb tesztlehetőséget, amelynek részleteiről az alábbi cikkünkben értesülhetnek az Olvasóink:

F1 - HIVATALOS: KUBICA ÚJRA TESZTELNI FOG A RENAULT-VAL!!!

A Renault megerősítette, hogy a közeljövőben a lengyel versenyző a Paul Ricard-i pályán vezetheti majd a csapatnak egy korábbi autóját, a teszt pedig azt fogja felmérni, hogy képes-e visszatérni a száguldó cirkusz közegébe.

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5912643453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása