F1 - DENNIS VÉGLEG TÁVOZOTT A MCLARENTŐL!

ron_dennis_australian_f1_grand_prix_previews_zhqmkiol8clx.jpg

Túlzás nélkül egy óriási korszak zárult le a McLaren történetében, ugyanis a minap megerősítették, hogy Ron Dennis végleg elhagyta a wokingi istálló családját, miután eladta a részvényeit.

Még tavaly novemberben bejelentette a McLaren, hogy azonnali hatállyal elküldi elnök-vezérigazgatóját, Ron Dennist, aki 1980 szeptembere óta nagyon fontos életet töltött be a wokingi istálló életében. Ennek ellenére csak tegnap lett megerősítve a hír, miszerint a 70 esztendős szakember részvényeit eladva kiválik a megalakuló McLaren Group-ból, amely a McLaren Technology Group-ot és a McLaren Automotive vállalatot foglalja magában.

Ezzel a megállapodással a McLaren többségi részvényese a Bahrain Mumtalakat Holding Company, illetve a TAG Group lesz - a Sky News információ szerint pedig Dennis nem kevesebb, mint 275 millió fontot kaszál ezzel az üzlettel. A vezérigazgatói posztot a McLaren Group élén Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa fogja betölteni.

Dennis irányítása alatt olyan versenyzők fordultak meg a csapatnál, mint például Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen, David Coulthard, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Jenson Button.

A McLaren pénteki közleménye szerint Dennis minden részvényétől megvált, a búcsúra pedig békés körülmények között került sor. Ron Dennis a következő gondolatokat osztotta meg a szakítás kapcsán: "Örülök annak, hogy sikerült megegyeznünk a McLaren többi részvényesével. Ezáltal pedig megfelelőképpen zárhatom le a McLarennél eltöltött időmet, s mostantól más érdeklődési területekre helyezem a fókuszt. Mindig is mondtam, hogy erre a 37 évre Wokingben egy fejezetként kéne, hogy tekintsenek a McLaren-könyvben. (...)

Talán a legnagyobb elégedettséggel az tölt el, hogy a Forma-1-es alakulat rendkívüli eredményeket ért el a biztonság terén, amely megmutatja azokat az erőfeszítéseket, amelyeket tehetséges és öntudatos munkatársak százai, ha nem ezrei fektettek bele a csapat, nekem pedig megadatott a megtiszteltetés, hogy vezethettem őket.

Most azonban lejárt az én időm a McLarennél, én meg képes leszek arra további programokba és aktivitásokba vonjam be magam, amelyek különösképpen a közszolgáltatásokra koncentrál.

Végül, de nem utolsó sorban, szeretnék jót kívánni a McLarennek, kollégáimnak pedig hálás köszönettel tartozom, amellett, hogy a legjobbakat kívánom nekik,, szakterülettől és rangidősségtől függetlenül. Valóban, ők a legjobbak legjobbjai."

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5712632485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása