F1 - FORCE 1 LEHET A FORCE INDIA ÚJ NEVE?

esteban_ocon_azerbaijan_f1_grand_prix_gxk4q9cjuvsx_1.jpg

Német sajtóértesülések szerint ez lehet a Force India "nemzetközibb" neve.

Néhány hete látott napvilágot a hír, miszerint a Force India menedzsmentje a névváltoztatást fontolgatja annak érdekében, hogy nemzetközi szinten még inkább felkeltse a potenciális támogatók figyelmét, azon túl, hogy lassan-lassan az istálló Sergio Pérezzel és Esteban Oconnal már az élcsapatok sarkát harapdálja sokszor.

A minap pedig a német Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy 2018-tól Force 1 lehet az indiai-brit istálló új neve. A német médium a Force India elnökét, Otmar Szafnauert idézte: "A szezon végeztével be fogunk nyújtani egy hivatalos kérelmét a névváltoztatás kapcsán. Azonban a 'Force' szónak benne kell maradnia, hogy tudják az emberek, honnan jöttünk. Az '1' pedig az 'India' kifejezést fogja váltani, ugyanis a csapat arra törekszik, hogy egy még nemzetközibb képet mutasson magáról."

A Force India 2008 óta van jelen a Forma-1 rajtrácsán, mint a Midland F1 Team és a Spyker F1 Team jogutódja. Az elmúlt évek folyamán a kiscsapatként indult, és középistállóvá fejlődött együttes nagyon komoly fejlődésen ment keresztül, amely többek között abban mutatkozik meg, hogy a tavalyi évben a konstruktőri bajnokság 4. helyén zárt, 173 ponttal. Az idei évben pedig még jobb helyzetbe került a csapat: a BWT által nyújtott, komoly szponzori háttérnek köszönhetően anyagilag is kezdenek rendben lenni a dolgok, és eredmények terén is jól állt a Force India szénája. Olyannyira, hogy egyelőre 79 ponttal tartja a silverstone-i központú alakulat a negyedik helyet a bajnokságban úgy, hogy az elmúlt két versenyből nem sikerült éppen kihozni a maximumot. Amennyiben a Renault-nál folytatódni fognak a megbízhatósági gondok, a Red Bull számára problémás lehet majd a harmadik hely megtartása.

Egyelőre az nem tiszta, hogy a névváltozást követően továbbra is indiai színekben fog-e majd versenyezni a csapat, vagy egy másik ország zászlaja alatt. Ami pedig a csapat eladásával kapcsolatos spekulációkat illeti, Szafnauer így reagált: "Amikor még csak 1 hete voltam a Force Indiánál, már akkor voltak pletykák a csapat eladásáról. De itt vagyunk, továbbra is Force Indiaként."

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5012623831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása