WTCC - 20 KILÓVAL LESZ KÖNNYEBB A HONDA PORTUGÁLIÁBAN
WTCC 2017: Vila Real, Súlytáblázat

wtcc_tiago_monteiro_actionjpg.jpg

A Honda mellett a Chevrolet is könnyül, a Volvo és a Citroën továbbra is maximumsúlyon fut majd.

Körülbelül egy hónapnyi szünet után, a jövő héten újra pályára gördül a Túraautó Világbajnokság (WTCC) mezőnye, ezúttal a portugáliai Vila Real utcáin. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonban még néhány nappal ezelőtt közzétette a versenyhétvégére érvényes súlytáblázatot, amelynek kiszámításához a monzai, a hungaroringi és a nordschleifei időmérős és versenyben futott leggyorsabb köröket vették alapul.

Az új kalkulációk Michelisz Norbiék és a Zengő Motorsport számára némi könnyedséget jelentenek, mivel azok után, hogy a Honda Civic a nürburgringi hétvége előtt már veszített 10 kilogrammot, a portugáliaira további 20-at fog. Ez pedig azt jelenti, hogy a japánok autója már csak 1150 kilogrammos lesz.

Mindeközben a rivális Volvo versenygépe a Citroënéhez hasonlóan marad a maximális, 1180 kilogrammos tömegen. A Ladánál sem lesz változás, így az RC Motorsport versenyzői, Yann Ehrlacher és Kevin Gleason továbbra is a minimumsúllyal fognak versenyezni. A Chevrolet pedig könnyül 10 kilogrammot, aminek köszönhetően Tom Coronel és Esteban Guerrieri autója 1120 kilogrammot fog nyomni.

A Vila Real-i súlytáblázat:

Autó Össztömeg Ballasztsúly Különbség
Volvo S60 TC1 1180 kg 80 kg 0.0 mp.
Citroën C-Elyseé WTCC 1180 kg 80 kg 0.0 mp.
Honda Civic WTCC 1150 kg 50 kg 0.3 mp.
Chevrolet RML Cruze TC1 1120 kg 20 kg 0.6 mp.
Lada Vesta WTCC 1100 kg 0 kg 1.2 mp.

 

Fotó: WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2112591109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása