F1 - ALONSO TULAJDONKÉPPEN BEVALLOTTA, HOGY AZ ÉV VÉGÉN ELHAGYJA A MCLARENT

fernando_alonso_canadian_f1_grand_prix_previews_j9xrf27m8wnx.jpg

Álláspontján csak a világ nyolcadik csodája tudna változtatni.

Márpedig, ha a McLaren-Honda ki tudna préselni magából egy győzelmet szeptemberig úgy, hogy hat futam után még a pontszerzés sem sikerült, az valóban a világ nyolcadik csodája lenne. Azonban a néhány héten át tartott IndyCar-kalandból visszatérő Fernando Alonso számára ez a feltétel ahhoz, hogy a jelenlegi kontraktusának lejárta után, 2018-ban is a wokingi istálló része maradjon - ezt maga a spanyol ismerte el a Kanadai Nagydíj sajtótájékoztatóján, aki kapcsán szinte 100 százalékosan kijelenthető, hogy jövőre máshol fogja folytatni a pályafutását.

"Nyernünk kell. Amennyiben összejön szeptember előtt, meghozom a döntést, és maradok a McLarennél." - szögezte le Alonso.

"Ahogyan azt már mondtam, nálam most a harmadik világbajnoki cím megszerzése élvezi a prioritást. Az elmúlt 16 év folyamán a képességeimet Forma-1-es autó vezetéséhez fejlesztettem. Ez a legjobb autó, amit vezethetek. Amennyiben pedig nem sikerül nyernem itt, semmi gond, ugyanis tudom, hogy még vannak olyan szériák, ahol képes lennék a győzelemre." - folytatta nyilatkozatát a spanyolok kétszeres világbajnoka, aki nem mellesleg arra is kitért, hogy ha a Liberty Media, a sportág új tulajdonosa fel fogja srófolni a futamok számát a jelenlegi 20-21-ről, NASCAR-i magasságokba, akkor őt már nem fogja lázba hozni a száguldó cirkusz.

Mindeközben a McLarennél is áll a bál, ugyanis a McLaren új ügyvezető igazgatója, Zak Brown a Reuters hasábjain arról nyilatkozott, hogy Wokingban már fogytán a türelem az elmúlt három év folyamán rendre gyengélkedő japánokkal szemben, akik nem készültek el a Kanadai Nagydíjra az idei első komolyabb fejlesztési csomaggal.

"A csapat igazgatótanácsa most már kiadta az ukázt, hogy még egy ilyen szezont nem engedhetünk meg magunknak. Azzal kapcsolatban most nem szeretnék belemenni a részletekbe, hogy milyen opcióink vannak. Mi a magunk részéről azt preferáljuk, hogy bajnokságot nyerjünk a Hondával. Azonban eljön az a pont, amikor már döntést kell hozni annak kapcsán, hogy elérhető-e ez a cél. Most már vannak kétségeink efelől. Lassan már a határon vagyunk azzal, hogy hiányoznak a fejlesztések, illetve a megérkezett újítások sem hozzák a várt szintet, és így már nem húzhatjuk sokáig. Eddig nem igazán működött ez a kooperáció. Egy év a Forma-1-ben az örökkévalóságot jelenti, három pedig egy komplett évtizedet. Ez így nem igazán mehet tovább." - idézte Brown-t a megnevezett forrás.

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2312579859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása