F1 - VETTEL AZ UTOLSÓ EDZÉST IS BEHÚZTA, ÚJABB KÖRREKORDDAL!
Forma-1 2017: Monacói Nagydíj, 3. szabadedzés

sebastian_vettel_f1_grand_prix_monaco_practice_52lpfyttdcxx.jpg

Ferrari-, illetve Vettel-elsőséggel zárult a harmadik szabadedzés Monaco utcáin: a négyszeres világbajnok újabb körrekorddal tört borsot a riválisok orra alá!

Úgy néz ki, a Ferrari átmentette a pénteki második szabadedzésen nyújtott formáját a szombat délelőtti gyakorlásra: Sebastian Vettel egy újabb, 1:12.395-ös körrekorddal simán megnyerte a 60 perces tréninget. Mögötte finn kollégája, Kimi Räikkönen zárt, ám a 2007-es világbajnok lemaradása közel 3 és fél tizedmásodperc volt.

Valtteri Bottas lett a harmadik a Mercedesszel, mindössze 9 századdal kikapva a ferraris honfitársától. Ugyanakkor a másik Ezüst Nyíllal a kétszeres monacói futamgyőztes Lewis Hamiltonnal csak az ötödik legjobb időt futotta meg, elé Max Verstappen ékelődött be a Red Bull RB13-assal.

Daniel Ricciardo a hatodik helyen zárt az FP3-at a másik Red Bull-lal a két Toro Rosso-versenyző, Carlos Sainz Jr. és Daniil Kvyat előtt. A TOP-10-be még Kevin Magnussen fért be a Haas-Ferrarival, valamint a belga Stoffel Vandoorne a McLaren-Hondával.

jenson_button_f1_grand_prix_monaco_practice_vp65s-wqex1x.jpg

Sergio Pérez éppen csak kicsúszott a TOP-10-ből a Force Indiával, mögötte pedig az Indy 500-on versenyző Fernando Alonso helyére egy futam erejéig beugró Jenson Button zárt a tizenkettedik pozícióban.

Eddig azért a McLaren-Honda sem áll olyan tragikusan, sőt, akkor a Q3 is benne lehet a pakliban. Ám Jenson Buttont csupán egy TOP-4-es eredmény mentené meg attól, hogy ne a legutolsó rajtkockából kelljen indulnia. 

Ugyanis 2009 világbajnoka kapott egy 15 rajthelyes büntetést, miután az MCL32-esben a harmadik gyakorlást megelőzően ki kellett cserélni az MGU-H-t (a hőenergiát visszanyerő rendszert), valamint a turbót is. Mindkettőből az ötödik darabot rakták be az autóba, túllépve a büntetlenül felhasználható négyes limiet.

Nem úsztuk meg ütközés nélkül a harmadik edzést, ugyanis a végül a 13. pozícióban záró Esteban Ocon az utolsó 10 percben törte össze a Force India-Mercedest az Uszoda-sikánnál, miután eltalálta a belső szalagkorlátot.

A Williams meglehetősen gyengén muzsikált szombat délelőtt: Felipe Massa csak a 14., Lance Stroll pedig a 17. pozícióban zárta, szendvicsbe fogva a renault-s Nico Hülkenberget, illetve a haasos Romain Grosjeant. Jolyon Palmer (Renault), illetve a két Sauber zárta a sort.

Az időmérő edzés magyar idő szerint 14:00-tól kerül megrendezésre, élőben az M4 Sport fogja közvetíteni.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

f1_2017_monaco_fp3.jpg

Fotó: Zimbio

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6812544317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása