TCR - A M1RA CÉLBA VETTE A BAJNOKI CÍMET!
TCR 2017, Monza: Időmérő edzés / Futamok

2017-2017_monza_race_1---05_roberto_colciago_162.jpg

Remekelt a M1RA múlt héten Monzában - az újabb sikeres hétvége után pedig Michelisz Norbi és Bári Dávid csapata új célokat tűzött ki az idei év kapcsán, mégpedig a bajnoki címet.

Miután csak napokkal az eseményt követően, most jutottunk el odáig, hogy bármilyen módon beszámoljunk a hétvégéről, azt csak dióhéjban tesszük be, miután a széria történései után érdeklődők már úgyis elolvasták minden bizonnyal máshol, hogy mi történt az előző hétvégén, Monzában.

Már a kvalifikáción rendkívül eredményes volt a M1RA istálló, ugyanis Roberto Colciago és Tassi Attila a 2-3. helyen zártak a Comtoyou-Audi belgája, Frédéric Vervisch mögött, aki pályafutása első pole pozícióját szerezte meg a TCR Nemzetközi Szériában. Ficza Feri a Zele-SEAT-tal a 12. helyre kvalifikálta magát.

Ezt követően az első futamon a M1RA kettős győzelmet aratott, fennállása során először - Roberto Colciago kapta meg elsőként a kockás zászlót, idén másodjára, mögötte Tassi Attila lett a második, a dobogóra pedig még a Craft-Bamboo Racing spanyolja, Pepe Oriola állhatott fel. Ficza Feri eredetileg az ötödik helyen ért célba, ám jogosulatlan előnyszerzés miatt kapott egy 10 másodperces büntetést, amely miatt visszaesett az utolsó pontot érő 10. pozícióba.

A második verseny sem szerepelt rosszul a magyar alakulat, hiszen a Comtoyou Racing futamgyőztes versenyzőjével, a címvédő Stefano Cominivel szép csatát vívva a második lett, Tassi Attila pedig a 9. helyen zárt, igaz, a magyar versenyzőt még a rajt után kiforgatták. A TOP-3-ba még Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing, Audi) fért be, Ficza Feri meg újfent a 10. helyen zárt.

2017-2017_monza_race_1---podium_race1_4.jpg

A bajnokságot továbbra is Jean-Karl Vernay (113) vezeti a 98 pontos Colciago, a 95 pontos Comini, illetve a 76 egységgel rendelkező Tassi előtt. Azonban a csapatbajnokságban élre tört a M1RA, méghozzá nem is kicsit: a maga 175 pontjával egyelőre 24 egységet ver a Comtoyou Racing-re, és további hármat a Craft-Bamboo-ra. Ficza a 12., 31 egységgel.

Ilyen szezonrajtra valószínűleg még a magyar csapatnál sem számították, ugyanis a versenyhétvégét követően a csapat Facebook-oldalán arról írt a csapatfőnök, Bári Dávid, hogy a monzai hétvégét követően új célt tűztek ki maguk elé, mégpedig a bajnoki címet.

"Kettős győzelem Monzában, hat dobogós helyezés négy versenyhétvégén… Mondanom sem kell, hogy hihetetlenül büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre. Kicsit furcsa érzés is rádöbbenni arra, hogy mit értünk el eddig. Olyan gyorsan, egymás után jöttek a versenyek, hogy időnk sem volt elmélkedni a szezon eddigi sikerein. Csak lehajtott fejjel mentünk előre a feladatainkra koncentrálva." - értékelte az eddigi szezont Bári.

"Most a kisebb szünetben le kell ülnünk, és újra át kell beszélnünk a célkitűzéseinket. Látjuk, hogy erős az autónk, megfelelően működik a csapat, plusz Attika is rengeteget fejlődött tavaly óta, nem véletlenül van már neki is három dobogós helyezése. Úgy gondolom, hogy innen már nem lehet más a célunk, minthogy ott maradjunk a csapatértékelés elejében úgy is, hogy mások több autóval gyűjtögetik a pontokat. Ha ez sikerülne, az azt jelentené, hogy mindkét pilótánk harcban lehet a bajnoki címért. Előzetesen ezt nem gondoltuk volna. Megint magasabbra került a léc, de ugyanúgy kell dolgoznunk tovább, mint eddig. Ahol gyorsak vagyunk, annak az okát meg kell értenünk, hogy meg tudjuk ismételni; ahol pedig hiányzik egy kis tempó, azt is ki kell elemeznünk, hogy meglegyenek válaszaink." - fogalmazta meg az új célt a csapatfőnök.

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5112526301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása