TCR - BIZTATÓAN KEZDTEK A M1RA VERSENYZŐI MONZÁBAN
TCR 2017, Monza: 1-2. szabadedzés

2017-2017_monza_friday---05_roberto_colciago_63.jpg

Jelen állás szerint Michelisz csapata akár a dobogót is megcélozhatja Monzában, de Ficza Feri számára sem elérhetetlen a TOP-10.

A mostani hétvégén többek között a TCR Nemzetközi Széria szezonja is folytatódik: Marcello Lotti bajnoksága ezúttal az ikonikus Autodromo Nazionale Monza névre hallgató versenypályán teszi tiszteletét. Pénteken pedig már le is bonyolították a két szabadedzést.

Az első szabadedzésen két Craft-Bamboo Lukoil-SEAT zárt az élen, Pepe Oriolával és James Nash-sel - előbbi 1:59.892-es idővel zárt az élen. Őket a M1RA olasz versenyzője, Roberto Colciago követte a harmadik pozícióban - igaz, Nash és Colciago lemaradása Oriolával szemben 7 tized volt. Michelisz Norbi csapatának másik versenyzője, Tassi Attila pedig az ötödik helyen végzett 1.2 másodperces hátrányban, az alfa romeós Davit Kajaia mögött. A TOP-10 Gianni Morbidellivel, Pierre-Yves Corthals-lal, Hugo Valentével, Jaap van Lagennel és Stefano Cominivel lett teljes. Ficza Feri, aki ismét a Zele Racing SEAT-jával gördült ki a pályára, a 11. pozícióban zárt.

A második tréning pedig M1RA-győzelmet hozott, ugyanis Colciago 1:59.829-cel az élen végzett. A mögötte végző Dusan Borkovic a GE-Force-Alfa Romeóval már 2 perc feletti időt autózott a második helyen, maga mögé utasítva Hugo Valentét, aki a Craft-Bamboo Lukoil SEAT-jával a harmadik legjobb időt futotta meg csapattársa, Pepe Oriola előtt. Ott volt a TOP-10-ben mind a kettő Comtoyou-Audi: Frédéric Vervisch az ötödik, Stefano Comini a 10. helyen zárt; közéjük a DG-Sport-Opellal Homola, a WestCoast-WV-vel Morbidelli, a GE-Force-Alfa Romeóval Kajaia, valamint a M1RA-Hondával Tassi Attila ékelődött be. Ficza Feri ezúttal a 12. helyen végzett.

A hétvégére 20-an neveztek be, ám csak 19-en fognak részt venni, ugyanis az Icarus Motorsports amerikaija, Duncan Ende kihagyja a monzai fordulót annak érdekében, hogy a Salzburgringen már egy frissített SEAT-tal gördülhessen pályára bő egy hónap múlva.

Szombaton 10:45-től megrendezik az időmérőt, 14:30-tól pedig az első futamot. Természetesen az eseményekről be fogunk számolni az oldalunkon, de csak az esti órákban.

Az első szabadedzés végeredménye:

tcr_2017_monza_fp1.jpg

A második szabadedzés végeredménye:

tcr_2017_monza_fp2.jpg

Fotó: TCR Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6212501861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása