TCR - WTCC-S VILÁGBAJNOKKAL BŐVÜL A MEZŐNY

2015-2015_macau_guia_race_1---12_rob_huff_119.jpg

Váratlan bejelentés látott napvilágot a keddi délelőtt folyamán: a 2012-es túraautó-világbajnok, Rob Huff a Leopard Racing Team WRT második Volkswagen Golfjával a monzai kivételével az idei összes hátralévő futamon rajthoz áll a TCR International Series-ben! Egy másik WTCC-s, Tom Coronel pedig beugró pilóta lesz a spái fordulóra.

Napról-napra egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Marcello Lotti által létrehozott TCR International Series, és erre újabb bizonyítékokat a mai nap bejelentései szolgáltattak.

A Leopard Racing Team WRT csapata megerősítette, hogy egy második Volkswagen Golffal, a pontversenyt jelenleg vezető francia Jean-Karl Vernay csapattársaként beszáll a TCR Nemzetközi Szériába a WTCC 2012-es világbajnoka, a brit Rob Huff.

Huff számára már nem ismeretlen a TCR-es terep, ugyanis a 2015-ös makaói szezonzárón részt vett a WestCoast Racing Hondájával, amelyet az első futamon győzelemre is vitt. De a Volkswagen Golf GTi sem lesz újdonság a britnek, ugyanis a múlt hétvégén rajthoz állt a TCR Benelux spái szezonnyitóján négyszer eljutott vele a dobogóig, Vernay-al karöltve.

A brit pilóta a most hétvégén esedékes belgiumi versenyen már ott lesz, azonban a jövő heti olaszországit ki kell hagynia, miután azon a víkenden a WTCC-s kötelezettségeinek kell eleget tennie a Münnich Motorsport Citroënjével.

18268629_1549001298457158_4812137020231141054_n.jpg

Viszont a mostani hétvégén nem Huff lesz az egyetlen aktív WTCC-s pilóta a TCR mezőnyében, ugyanis a két Hondát indító Boutsen Ginion Racing egyik autójával Tom Coronel fog kigördülni a Spa-Francorchamps-i aszfaltcsíkra. A csapattársa az a belga Stéphane Lemeret lesz, akivel teljes szezont megy a TCR Benelux-ban idén.

Fotó: TCR Media, Tom Coronel - Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr112475127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása