F1 - VETTEL BAHREINBEN IS LEGYŐZTE A MERCEDEST
Forma-1 2017: Bahreini Nagydíj, Futam

sebastian_vettel_f1_grand_prix_bahrain_nlewmest2wmx.jpg

Sebastian Vettel Bahreinben megszerezte az idei második futamgyőzelmét legyőzve a Mercedest, s így 7 ponttal vezeti a bajnokságot.

Magyar idő szerint vasárnap 17 órakor vette kezdetét a Forma-1 2017-es szezonjának a harmadik futama, Bahreinben. Az első rajtsort kibérelte a Mercedes, amelynek még a tegnapi nap folyamán fixálnia kellett a W08-asok hátulján lévő T-szárnyát a pénteki incidenst követően, annak érdekében, hogy a jövőben egy esetleges újabb eset ne veszélyeztesse a címvédő istálló eredményeit. A pole-ból pedig kis meglepetésre nem Lewis Hamilton, hanem a pályafutása első időmérős győzelmét arató Valtteri Bottas indulhatott. Az Ezüst Nyilak mögött, a második és a harmadik sorban a Ferrari és a Red Bull versenyzői sorakozhattak fel, Vettel - Ricciardo - Raikkonen - Verstappen felállásban. Ám, a rajtrácson összességében csak 19 autó jelent meg, ugyanis Stoffel Vandoorne nem tudott nekivágni a viadalnak, motorhiba miatt.

c9jahauxsaaywu6.jpg

A futam rajtját Valtteri Bottas a pole-ból remekül kapta el, miközben Hamilton kevésbé, így az 1-es kanyarban Vettel volt már a második a Mercedes finnje mögött. Hátrébb is volt helyezkedés: Verstappen rajtolta le Räikkönent, majd előzte meg a saját csapattársát, Daniel Ricciardót. Majd Räikkönen mellett elhúzott Massa is.

Az első körökben azt kísérhettük figyelemmel, ahogyan Bottas, Vettel, Hamilton, Verstappen és Ricciardo üldözték egymást az első öt pozícióban. Azonban a kerékcseréket követően Vettel az élre tört, Ricciardo meg megelőzte a bokszban Hamiltont, annak dacára, hogy a brit feltartotta az ausztrált - a háromszoros világbajnoknak a sportszerűtlenség miatt utólag egy öt másodperces büntetést kellett letöltenie a következő bokszkiállás alkalmával, ez pedig alaposan rontotta a győzelmi esélyeit.

Nemsokára folyamatosan kiesések sorozata vette kezdetét: Magnussen alatt megállt a Haas-Ferrari, Max Verstappen fékhiba miatt a falnak ment a 4-es kanyarban, az első kanyarban pedig összeütközött a toro rossós Carlos Sainz és a williamses Lance Stroll. Mindez miatt a 14. körben szükség volt a biztonsági autó és Bernd Maylander szolgálataira.

A 16. kör végén érvénybe lépett a zöld zászló, folytatódott a verseny. Vettel simán vezetett Bottas előtt, miközben Ricciardo a lassabb lágy gumikon több pozíciót is veszített néhány kanyar alatt, visszaesve a harmadikról a hatodik helyre.

Ezt követően Vettel kezdte leszakítani a Mercedeseket, amelyek között helycsere történt: Bottas elengedte a gyorsabb csapattársát, Lewis Hamiltont. Azonban a második bokszkiállás-sorozat után Hamilton elé ismét odakerült Bottas, ám miután a britnek 10 körrel frissebbek voltak a gumijai, ismét elment a verseny nagyjában nála lassabb csapattársa mellett, és üldözőbe vette az utolsó 10 körben az akkor 10 másodperccel az élen álló Sebastian Vettelt.

f1_grand_prix_of_bahrain_bfwnlnnw7txx.jpg

Azonban már utolérni sem tudta a Mercedes-pilóta a Ferrarit, így Sebastian Vettel megszerezte idei második és pályafutása 44. futamgyőzelmét, közel 7 másodperccel megelőzve fő riválisát, Lewis Hamiltont, így pedig jelenleg a Nap Versenyzője címet is zsebre vágó német vezeti a bajnokságot 7 ponttal. Valtteri Bottas élete első pole-jából egy 3. helyet tudott kicsikarni, éppen csak megelőzve a finn Kimi Räikkönent, aki a negyedik pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Daniel Ricciardo az ötödik lett a Red Bull-lal a williamses Felipe Massa előtt, akik a futam első felében alaposan megnehezítették Räikkönen dolgát. A két Force India ezúttal is kettős pontszerzésre tett szert: Pérez a 7. helyen látta meg a kockás zászlót, Ocon a 10. pozícióban. Köztük az idei első pontjait megszerző haasos Romain Grosjean, illetve a szintén az első 2017-es világbajnoki egységeire szert tevő, renault-s Nico Hülkenberg zárt.

c9jebvnxyaqlgk1.jpgPascal Wehrlein egy erős 11. hellyel válaszolt visszatérő futamán a kritikusainak, megelőzve futam közbeni ellenfeleit, a toro rossós Daniil Kvyatot és a renault-s Jolyon Palmert, akik a futam utolsó célba érői voltak.

A 14. helyen ugyan még rangsorolták, de motorhiba miatt az 55. körben kiállni kényszerült a McLaren-Honda spanyolja, Fernando Alonso - ez pedig sorozatban már a második dupla kiesés volt a wokingi együttes számára... A cikkben eddig említetteken kívül még Ericssonnak kellett idejekorán feladnia a futamot, miután a Sauber-Ferrariban elromlott a sebességváltó.

Folytatás két hét múlva Oroszországban!

A Bahreini Nagydíj végeredménye:

c9jfwurxuaeof5.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5512430237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása