F1 - BEINDULT A PLETYKAGYÁR: MI LESZ ALONSÓVAL 2018-BAN?

fernando_alonso_singapore_f1_grand_prix_ujzsjxqcibrx.jpg

Miután a McLaren-Honda idei helyzete a sorozatos műszaki hibákkal és az állandó tempóhiánnyal egyre kilátástalanabbnak tűnik, természetesen a külföldi sajtó már elkezdett találgatni annak kapcsán, hogy hol fogja jövőre folytatni a wokingi istálló spanyol versenyzője, az amúgy élete formájában lévő Fernando Alonso... Több opció is szóba jött ideáig!

Mint az ismeretes, az elmúlt két-három évben hiába nyújtott élete formáját Fernando Alonso, egyszerűen a McLaren autói és a Honda forrásai nem képesek tartani a tempót a spanyollal, ugyanis a technika lassú és megbízhatatlan is. Emiatt pedig egyre gyakrabb jelennek meg olyan hírek a nemzetközi sajtóban, amely a spanyol jövőjét pedzegeti. Az idei évben pedig a mai nappal kezdetét vette újra ez a pletykaáradat, kapásból két sajtóhírrel.

Viszont mielőtt még ismertetnénk bármelyiket is, kezdjük Alonso ma délelőtti nyilatkozatával, amelyet a Sky Sports-nak adott: "Annak kapcsán, hogy mit fogok csinálni jövőre, a nyár után fogok döntést hozni. De nem szeretnék többi a középmezőnyben lenni. Határozottan mondom, hogy nyerni akarok, azért vagyok itt. Nem azért, hogy ötödik vagy hatodik legyek. Úgy gondolom, hogy karrierem csúcsán vagyok, ami a vezetést illeti, és jövőre nincs más célom, mint a világbajnoki címért harcolni."

Ezzel pedig biztossá vált, hogy Fernando Alonso 2018-ban is szívesen lenne a száguldó cirkusz mezőnyének a tagja, de csak abban az esetben, ha versenyképes technikát kaphatna, amellyel képes megcélozni pályafutása harmadik világbajnoki trófeáját.

fernando_alonso_f1_grand_prix_bahrain_previews_slvwwv45-k-x.jpg

Mindezek után számolt be arról a német Bild, hogy Alonso jövőre egy harmadik időszakot is megkezdhet a Renault gyári csapatával, miután jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy a Mercedesnél, a Ferrarinál és a Red Bull-nál, tehát, a három nagy istállónál nincs hely a számára. A német lap értesülései szerint a franciák nagyon komoly érdeklődést mutatnak 2005 és 2006 világbajnoka iránt, sőt, a vezetőség már az első tárgyalásokon is túlesett a spanyollal. Amennyiben pedig sikerülne megszerezni, a német Nico Hülkenberg csapattársa lenne 2018-tól. A Renault nem kívánta kommentálni a felmerült spekulációt.

A másik hírt a spanyol MARCA hozta le, miszerint Fernando Alonso az Endurance Világbajnokságban aláírt a Porsche LMP1-es csapatával, és ennek köszönhetően az ovideói születésű, 35 éves pilóta jövőre beteljesíthetné egy álmát, mégpedig azt, hogy versenyezhetne Le Mans-ban.

Utóbbi híren talán nem is lepődnénk meg annyira, hiszen a következő hónapban a Monacói Nagydíjat kihagyva rajthoz fog állni a McLarennel és az Andretti Autosporttal a legendás Indianapolis 500-ason, megcélozva a "hármas koronát", amely a Monacói Nagydíjon, az Indy 500-on és a Le Mans-i 24 órás aratott győzelmet foglalja magában.

Egy biztos, a McLarennek és a Hondának az elkövetkezendő hónapokban csodával határos tetteket kéne véghez vinnie ahhoz, hogy további évekre is magukhoz köthessék Alonsót, aki az elmúlt néhány évben a vaskos fizetésén és az összes Forma-1-es pálya padlását megtöltő ígéreteken kívül mást nem kapott az elmúlt három évben...

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8912430271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása