F1 - VETTEL NYITOTT AZ ÉLEN BAHREINBEN, DE HOL VAN A MERCEDES?
Forma-1 2017: Bahreini Nagydíj, 1. szabadedzés

sebastian_vettel_f1_grand_prix_bahrain_practice_sftbikzb82nx_1.jpg

Sebastian Vettel és a Ferrari elsőségével vette kezdetét a bahreini hétvégén, miközben a Mercedes versenyzői csak a mezőny második felében zártak az első szabadedzésen. Vajon csak altat a német márka vagy komolyan baj van? 

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megnyerő és a pontállást Lewis Hamiltonnal holtversenyben vezető Sebastian Vettel futotta meg a leggyorsabb kört a Bahreini Nagydíj első szabadedzésén, 1:32.697-tel. Mögötte nem kis meglepetésre a Red Bullok, majd a Force Indiák és a Williamsek következtek az eredményjelzőn, Ricciardo - Verstappen - Pérez - Massa - Stroll - Ocon felállásában. Közülük Massa élt át meleg pillanatokat igazán, amikor az utolsó 10 perc fékhiba miatt nagy tempónál pördült meg a Williams-Mercedesszel.

A Monacói Nagydíjat az Indianapolis 500-as kedvéért kihagyó Fernando Alonso ismét erőn felül teljesítményt nyújtott a McLaren-Hondával, és a nyolcadik lett a Haas-Ferrari franciája, Romain Grosjean és a Mercedesszel csak a 10. helyen végző Lewis Hamilton előtt!

Ráadásul a másik Mercedes W08-assal Valtteri Bottas csak a 14. lett - azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a konstruktőri bajnokságot az előző három évben megnyerő alakulat tényleg szenved-e, vagy csak pusztán altatásról van szó... Erre majd a második szabadedzésen fogunk valószínűleg választ kapni, amely magyar idő szerint délután 17 órától veszi kezdetét.

c9xtuqyv0aaa3b9.jpgc9x0g7cuiaalo_2.jpgKét versenyző számára meg pláne nem alakult valami jól a nyitótréning a sivatagban. Kimi Räikkönen alatt a Ferrari SF70-H már hat kört követően megállt, miután fehér füst szállt fel a motorból - ezzel magyarázható az, hogy a Jégember csak a 20. helyen zárt. 21 perccel a kockás zászló előtt pedig Stoffel Vandoorne kényszerült félrehúzódni, miután a McLaren-Honda MCL32-esben szabályosan meghalt a motor... Állítólag az ERS hűtési gondjai miatt dobta be a kulcsot a V6-os aggregát.

A 2015-ös GP2-es bajnok Vandoorne megállása videón is visszanézhető:

Tehát, 17:00-tól jön majd a folytatás a második szabadedzéssel. Az M4 Sport azonban csak felvételről fogja közvetíteni az eseményt, 19:30-as kezdéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

c9x5t03u0aabkki.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3612426273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása