F1 - A KÜSZÖBÖN VAN A TÖRÖK NAGYDÍJ VISSZATÉRÉSE
2018-tól újra futamot rendezhetnek az Isztambul Parkban

start3_1.jpg

22 futamos lehet a 2018. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a 2011-es esztendő után a sportág körforgásából kikerülő Törökország visszatérhet, Németországgal és Franciaországgal egyetemben.

Nagyszabású találkozóra került sor a keddi nap folyamán az Ankarában található elnöki palotában, amelyen részt vett a török államelnök, Recep Tayyip Erdogan, és Chase Carey, a Forma-1 Csoport elnöke. Rajtuk kívül jelen volt még az eseményen az isztambuli pálya üzemeltetője, Vural Ak; a török sportügyi irányító, Serkan Yazici; az ifjúsági és sportminiszter, Akif Cagatay Kilic, illetve Ibrahim Kalin, az elnökségi nagykövet helyettes főtitkára és szóvivője. A téma pedig egyértelmű volt: a felek a Török Nagydíj 2018-as visszatérési lehetőségéről tárgyaltak.

Vural Ak, az Isztambul Park névre hallgató pálya üzemeltetője elárulta, hogy konkrétan szerződés még nem került aláírásra, de tulajdonképpen sikerült nyélbe ütniük a megállapodást a sportág új vezetőségével: "Ma volt egy találkozónk az Elnökkel, és a Liberty Mediától érkező Chase Carey-vel, akit korábban én hívtam meg személyesen Törökországba. Amit ezen a ponton elmondhatok, annyi, hogy a tárgyalások jól alakultak, tulajdonképpen meg is egyeztünk, már csak a szignó hiányzik a szerződésekről."

_4.jpg

Az Intercity autókölcsönző vállalat birtokló Ak öt éve, azaz 2012-ben 10 éves bérleti jogot szerzett az isztambuli aszfaltcsíkon, amelyet még 2004-ben építettek meg 250 millió dollárból. 2013-ban Bernie Ecclestone, a korábbi Forma-1-es irányító már megpróbálta visszahozni a száguldó cirkusz az országba, ám a másik fél soknak tartotta a 26 millió dolláros rendezési jogdíjat.

Törökország 2005-ben csatlakozott a Forma-1-hez, ám 2011 után kikerült a versenynaptárból, anyagi okok miatt, miután egyszerűen nem volt érdeklődés a futam iránt.

Jövőre pedig így jó eséllyel akár 22 (!) futamot is rendezhetnek, miután Törökország mellett Németország és Franciaország is visszatér, noha Malajzia kikerül a Forma-1 körforgásából.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7712418821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása