F1 - A FERRARIK A MERCEDESEK ELŐTT A HARMADIK EDZÉSEN
Forma-1 2017: Kínai Nagydíj, 3. szabadedzés

sebastian_vettel_f1_grand_prix_china_qualifying_4-6ik1fiu2gx.jpg

Produktív 60 percen van túl a Forma-1 mezőnye, miután a pénteki nap folyamán a 180 percből 160-at elveszítettek. A harmadik tréninget Sebastian Vettel nyerte a Ferrarival a csapattárs, Kimi Räikkönen, illetve a Mercedes pilótái előtt.

Mint az ismeretes, a pénteki nap nem alakult igazán jól a csapatok számára, ugyanis a 180 percből mindössze 20-at tudtak a pályán tölteni, miután a köd, a szmog és a gyatra időjárási körülmények egyvelege miatt a mentőhelikopter nem tudott volna landolni a Shanghai International Circuit pályától 38 kilométerre található kórház tetején.

Azonban szombaton viszonylag szép napra virradt a mezőny Kínában, így a csapatok a 60 perc folyamán azon voltak, hogy minél több mindent ki tudjanak próbálni, amire tegnap nem tudtak sort keríteni. Ennek köszönhetően szinte végig nagy volt a forgalom a pályán.

Sebastian Vettel a Ferrarival pedig igencsak meggyőző tempót diktált az egész tréning folyamán, így végül a német négyszeres világbajnoka zárt az élen egy 1:33.336-os idővel, amely mindössze egy másodperccel lassabb, mint a 2004-es futamon, Michael Schumacher által megfutott körrekord (1:32.238). Vettel mögött a csapattárs, Kimi Räikkönen volt a második leggyorsabb a másik vörös paripával: a 2007-es világbajnok mindössze 53 ezreddel maradt el az etalontól.

A két tűzpiros autó mögött a Mercedes Ezüst Nyilai végeztek: a még az edzés elején a T-szárnyát elveszítő Valtteri Bottas lett a harmadik, megelőzve tapasztaltabb kollégáját, Lewis Hamiltont, aki egy, a hátsó egyenes végén lévő hajtűkanyarban elvétett hiba miatt csak a negyedik helyen zárt, közel 0.6 másodperces hátrányban.

Viszont a Ferrari és a Mercedes mögött alaposan le van szakadva a mezőny: a Williams-Mercedesszel noha Felipe Massa az előkelő 5. helyen zárt, de a brazil lemaradása megközelítette a 1.5 másodpercet. A 2008. évi világbajnoki ezüstérmest a Red Bull versenyzői, Max Verstappen és Daniel Ricciardo, valamint nem kis meglepetésre újonc csapattársa, Lance Stroll követték. A legjobb tízbe még Jolyon Palmer fért be a Renault-val, illetve Carlos Sainz a Toro Rosso-Renault-val.

A mezőny második felében zárt a Haas és a Force India is, a sort pedig a McLaren és a Sauber autói zárták.

Magyar idő szerint 9 órától jön a folytatás, a kvalifikációval, amelyről élő közvetítést biztosít az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

c83z2fdwsaa-li9.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7912409481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása