F1 - PETROV-LELÁTÓ LESZ SZOCSIBAN

vitaly_petrov_australian_f1_grand_prix_pco0q5h74aux.jpg

A Forma-1-es Orosz Nagydíjnak otthont adó Sochi Autodrom hivatalnokai lelátót neveztek el a sportág történetének legelső Forma-1-es pilótájáról, Vitaly Petrovról.

Vitaly Petrov még 2010-ben debütált a Forma-1-ben a Renault színeiben, majd a 2011-es Ausztrál Nagydíjon megszerezte karrierje egyetlen dobogós helyezését, mielőtt a 2012-ben, egyben utolsó Forma-1-es évében a Caterham csapatához igazolt volna. A formulaautós királykategóriában eltöltött évek után a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) és az Endurance Világbajnokságban (WEC) is szerencsét próbált - utóbbi versenyszériában, a tavalyi Le Mans-i 24 óráson összejött neki egy kategóriabeli dobogós helyezés.

Most pedig az Orosz Nagydíj alkalmával a száguldó cirkusz mezőnyét 2014 óta éves szinten vendégül látó Sochi Autodrom azt a döntést hozta, hogy a 2-es kanyarban lévő lelátót Petrovról nevezik el.

"Ez egy igazán jelentős esemény az életemben." - nyilatkozta Petrov, aki azt is elmondta, hogy ez azért különleges, mert a 2-es kanyar az egyik legizgalmasabb része a pályának, ugyanis nagyjából 340 kilométer/órás tempónál kell ott nagyot ékezniük a versenyzőknek, emellett számos előzés és rajt utáni izgalom történt már ott.

Az ország másik versenyzőjéről, a Toro Rosso színeiben induló Daniil Kvyatról még 2014-ben elnevezték a hármas kanyarban lévő tribünt.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2112350131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása