F1 - VADONATÚJ MOTOROKAT VETNEK BE A MERCEDES-MOTOROS CSAPATOK MELBOURNE-BEN

barcelona_ii_test_day_2_032.jpg

A Mercedes megerősítette, hogy a német márka gyári csapata, valamint az ügyfélcsapatok, a Williams és a Force India is a legújabb specifikációjú V6-osokat fogják használni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjén.

Amióta a Forma-1-ben 2014-ben kezdetét vette a V6-os motorok korszaka, azóta a Mercedes a gyors és egyben megbízható erőforrásával egyeduralkodónak számít a sportágban, de azok az ügyfélcsapatok is elég jól teljesítettek, amelyek a németek aggregátjait használták. Viszont az idei szezont kissé "álmosan" kezdte meg a Mercedes, amely sajtóspekulációk szerint annak tudható be, hogy állítólag megbízhatósági gondok akadnak az MGU-K (kinetikus energiát visszanyerő rendszer) körül, emiatt pedig alapvetően le volt tekerve valamennyire a V6-os. Ennek révén pedig a Ferrari került a rivaldafénybe, amely évek óta nem nyújtott ily magabiztos, stabil és erős teljesítményt az előszezonban.

Mindenesetre a Mercedes a mai nap folyamán leszögezte, hogy a(z alapvetően gyorsan orvosolható) megbízhatósági problémák dacára, a jövő hétvégén esedékes ausztráliai szezonnyitó a gyári és az ügyfélcsapatok is a legújabb erőforrást fogják használni, amely a második barcelonai tesztsorozat alkalmával került bevetésre. Ugyanis az új erőforrások sokkal erősebbek és hatékonyabbak, becslések szerint hetvennel több a lóerők száma.

Viszont, ha tényleg így lesz, hogy a Mercedes a kettes számú, erősebb motorjával kapcsolatban meg tudja oldani a problémákat, akkor könnyen megeshet, hogy lőttek az izgalmaknak, ugyanis így a Ferrari és a Red Bull újfent a csillagmárkások árnyékába kerülhet. Főleg annak tudatában, hogy az idei évben már nincs érvényben a zsetonrendszer, magyarán, korlátlan mértékben lehet fejleszteni az erőforrásokat.

De egyelőre hagyjuk a spekulálásokat és a jósolgatásokat, ugyanis nyolc nap múlva úgyis fény fog derülni mindenre, többek között arra is, hogy a 2017-es szabályok célt értek-e, és tényleg egy izgalmasabb Forma-1-et fogunk látni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2812349337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása