F1 - ADELAIDE ÚJRA FORMA-1-ES NAGYDÍJAT RENDEZNE, DE...
... ahhoz pénz is kellene.

schu-hill-adel-1994.jpg

Adelaide, az Ausztrál Nagydíj korábbi helyszíne városának vezetése szeretné, ha rövidesen visszakerülne hozzájuk a Forma-1-es futam rendezési joga.

Az Adelaide Advertiser értesülései szerint a városi tanács azt a döntést hozta meg a keddi nap során, hogy kérvényt nyújtanak be Dél-Ausztrália turisztikai miniszterénél, Leon Bignell-nél, hogy próbálja megkeresni a módját annak, hogy visszaszerezze a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj rendezési jogát. Az adelaide-i városi pálya 1985 és 1995 között volt a versenynaptár része, azonban 1996 óta megszakítás nélkül Melbourne ad otthont a futamnak.

Az adelaide-i pályának egy rövidített változatára azóta leginkább a helyi túraautós széria, a Virgin Australia Supercars Championship látogat el évente.

Viszont Bignell egyelőre nem túl lelkes az ötletért: "Ez a városi tanács a legidegesítőbb egész Dél-Ausztráliában. Ha Forma-1-es nagydíjat akarnak, akkor öljenek bele némi pénzt is, emeljék a lelátókat magasabbra, az adófizetőik pedig rendkívül boldogok lesznek. Nézzük példaként a bathurst-i pályát - ott a városi tanács hatmillió dollárral járul hozzá a futamhoz. Ezzel szemben Adelaide csak ötvenezret lenne hajlandó beáldozni, minket pedig máris megterhelt százezerrel. Ők csak a panaszkodásban nagyok, de az adófizetőik megsegítése céljából már nem nyúlnának a zsebükbe. Nem érdekel minket a Forma-1!"

Melbourne jelenlegi szerződése 2023-ig van érvényben a száguldó cirkuszban, és a jelek szerint nem is érdemes változásra számítani.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4112341803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása