F1 - VETTEL ZÁRTA AZ ÉLEN AZ UTOLSÓ ELŐTTI TESZTNAPOT
Forma-1 2017: Barcelonai tesztsorozat, 7. nap

sebastian_vettel_f1_winter_testing_barcelona_jalvobcaosax.jpg

Sebastian Vettel, a Ferrari színeiben versenyző négyszeres világbajnok egy remek körrel (1:19.024) bizonyult a leggyorsabbnak a hetedik napon Barcelonában.

Lassacskán véget ér a csapatok felkészülési időszaka az idei versenyszezonra, a mezőny már a hetedik napon is túl van a barcelonai tesztsorozaton - Vettel az idei év eddigi legjobb idejével az élen, kétszer is megállt ma a McLaren, de a Toro Rossónál és a Renault-nál is beütött a krach.

A hetedik nap tesztbeosztása:

Csapat Autó 2017. március 9.
Csütörtök
MERCEDES W08 EQ Power + Délelőtt: Hamilton
Délután: Bottas
RED BULL RB13 Ricciardo
FERRARI SF70-H Vettel
FORCE INDIA VJM10 Ocon
WILLIAMS FW40 Délelőtt: Stroll
Délután: Massa
MCLAREN MCL32 Vandoorne
TORO ROSSO STR12 Kvyat
HAAS VF-17 Magnussen
RENAULT R.S.17 Palmer
SAUBER C36 Délelőtt: Ericsson
Délután: Wehrlein

 

A délelőtti események:

Pár nappal ezelőtt a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt az első, aki az idei év folyamán 1 perc 20 másodpercen belülre került egy 1:19.341-el, amelyet viszont a tegnapi nap folyamán 31 ezreddel megjavított a mercedeses Valtteri Bottas. Vettel pedig nem ment a szomszédba a csattanós válaszért: csütörtökön délelőtt az ultralágy gumikon megfutotta az idei év eddigi leggyorsabb körét egy 1:19.024-el. 

Vettel mögött Lewis Hamilton lett a második, aki a Mercedes volánja mögött bő 3 tizeddel volt lassabb a németnél. A legjobb három pedig Esteban Oconnal és a Force Indiával egészült ki, ám a francia lemaradása már az 1 másodpercet is meghaladta.

Az utolsó pillanatokban az eredményjelzőn a Toro Rosso a szuperlágy Pirelliken bevágott a Red Bull elé, Daniil Kvyattal a volánnál, aki korábbi csapattársát, Daniel Ricciardót előzte meg így. A bikák mögött Kevin Magnussen lett a hatodik a Haas-Ferrarival.

stoffel_vandoorne_f1_winter_testing_barcelona_ik-jk81bvjbx.jpg

Hetedikként Stoffel Vandoorne zárt a McLaren-Hondával, amely a köridők terén egy fokkal már jobbnak bizonyult - valószínűsíthetően feltekerték a Honda-motort, amely megbízhatóság szempontjából továbbra is rendkívül ingatag lábakon áll. Erre kiváló bizonyíték az, hogy az ebédszünet előtti 40 percben kétszer is megkotlott az MCL32-es a 2015. évi GP2-es bajnok alatt - a probléma mindkét esetben elektronikai eredetű volt.

A hátsó fertályban pedig Jolyon Palmer (Renault), Marcus Ericsson (Sauber) és Lance Stroll (Williams) zártak. 

A hetedik tesztnap állása, 4 óra elteltével:

0309_de.jpg

A délutáni események:

A délután folyamán pedig nem a köridőkhöz hasonlóan a sorrend sem változott az első négyben, ugyanis a hosszabb etapokra és a versenyszimulációkra helyeződött át a hangsúly. Ez többek között abból is látható, hogy Vettel és Ocon neve mellett a körszámlaló 156, illetve 137 körnél állt meg.

A negyedikként záró Kvyat számára nem alakult valami jól a délutáni etap, ugyanis 90 perccel a zöld zászló után megállt az STR12-es az orosz alatt. Egyelőre annyit tudni, hogy nem a Renault-motor hibásodott meg.

daniil_kvyat_f1_winter_testing_barcelona_day_jx566hfamqpx.jpg

Ötödikként Kevin Magnussen (Haas) zárta a tesztnapot, megelőzve Daniel Ricciardót (Red Bull). Vandoorne a délelőtti idejével ott tudott maradni a hetedik pozícióban, ráadásul a belga az ebédszünet előtti műszaki hibák miatt csak az utolsó két órában tudott pályára gördülni, amelynek folyamán csak 15 kört tudott hozzátenni a délelőtt folyamán megtett 33-hoz.

Bottas egy gyengébb idővel a nyolcadik lett, de a 95 körből kiindulva a finn pilóta is inkább a hosszabb menetekre fókuszált. Mögötte Wehrlein lett a kilencedik, maga mögé utasítva a műszaki problémákkal küzdő Jolyon Palmert, aki mögött Ericsson, Massa és Stroll alkották a lista végét. Minden bizonnyal a Williams is a hosszabb etapokat próbálgatta.

Holnap pedig a csapatoknak utoljára adódik lehetőségük arra, hogy pályára gördüljenek a 2017-es Forma-1-szezon kezdete előtt: reggel 9-kor kezdetét veszi az utolsó tesztnap Barcelonában!

A hetedik tesztnap végeredménye:

0309_du.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2712325613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása