F1 - WEBBER SZERINT 2017-BEN RICCIARDO LESZ A JOBB A RED BULL-NÁL

2016_malaysia_gp_race_195.jpg

A Red Bull korábbi pilótája, Mark Webber úgy gondolja, hogy a csapatnál jelenleg versenyző honfitársa, Daniel Ricciardo az idei szezonban gyorsabb lesz Max Verstapennél, ami a házon belüli csatát illeti.

Már a tavalyi évben is igencsak kiélezett volt a két Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo és Max Verstappen küzdelme, amelyet végül az ausztrál nyert meg 52 ponttal, s harmadikként zárt az összetettben. Igaz, azt hozzá kell tenni, hogy Verstappen csak a szezon ötödik versenyén, a Spanyol Nagydíjon nyergelt át az energiaitalosokhoz, amelyet - némi szerencsével, de - megnyert. Az idei évben jó eséllyel folytatódni fog a párbaj, de az osztrák alakulat korábbi versenyzője, a 2015. évi WEC-világbajnok Mark Webber úgy gondolja, hogy a nagyobb tapasztalat miatt ismételten honfitársa oldalán lesz a mérleg nyelve, hiszen Ricciardo már 109 futamot teljesített a Forma-1-ben, míg Verstappen csak negyvenet. A Forma-1-ben bő tíz évet lehúzó ausztrál erről a motorsport.com hasábjain nyilatkozott a bathursti 12 órás szombati napján:

"Szoros lesz a kettejük közötti csata, ahogyan az volt a tavalyi év vége felé. Úgy gondolom, hogy Daniel továbbra is higgadtabb, amellett, hogy nyilvánvaló módon a több tapasztalat is a hasznára fog válni, különösen a bajnokság korai szakaszában. Ha már több szabályváltozást megéltél, mint ő, és több autót is vezettél nála, az előnyt jelent. Jó kis csatának ígérkezik, de a higgadtság Daniel oldalára fogja dönteni a mérleg nyelvét. Emellett a tűz is ég benne, s ennek megfelelően a versenyhétvégéket is remekül össze tudja rakni. Max pedig még mindig a tanulói fázisban van, ugyanakkor hihetetlen tehetség."

2016_malaysia_gp_race_143.jpg

Emellett Webber úgy véli, hogy 2017 lesz az év, amikor a Red Bull Racing csapatának remek lehetősége van arra, hogy a bajnoki címért vívjon azt követően, hogy az előző három évben, azaz a hibrid-turbó érában a Mercedes dominált:

"Véleményem szerint a Red Bull-nál csendes volt a tél, és várhatóan nagyon erősek lesznek. Minden azon fog múlni, hogy melyik csapat miképpen fog alkalmazkodni az új szabályváltozásokhoz. Adrian [Newey - szerk.] pedig hagyományosan jó ebben. A Mercedesnek megvolt az a luxus, hogy a legkorábban csoportosíthatta át a munkaerőit az idei programra annak köszönhetően, hogy tavaly igencsak korán megnyerte a bajnokságot. Nagyon jó motorral rendelkeznek, tudjuk, hogy ez a fő erősségük. Működési szempontból viszont tavaly a Red Bull volt a legjobb csapat, akárcsak a megbízhatóság terén, miközben a Mercedes szembesült néhány technikai fiaskóval."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1112185736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása