F1 - ROSBERG ALONSÓT VÁLASZTOTTA VOLNA MEG UTÓDJÁNAK

alonso_y_nico_rosberg.png

2016 Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg a visszavonulását követően elárulta, hogy szíve szerint Fernando Alonsót választotta volna meg utódjának a Mercedesnél. Persze, a német csapat végleges döntését is jónak titulálta Valtteri Bottas választásával.

December eleje és január közepe között nagyjából attól zengett a Forma-1-es sajtó, hogy kivel fogják majd pótolni a Mercedesnél a csapat váratlanul visszavonult, frissen megkoronázott világbajnokát, Nico Rosberget. Végül nagyjából három héttel ezelőtt tisztázódott, hogy a finn Valtteri Bottas lesz a német versenyző utódja.

Bő két hónappal azután, hogy befejezte Forma-1-es versenyzői karrierjét Nico Rosberg, arról nyilatkozott a spanyol Marca lapnak, hogy ha ő lett volna a Mercedes helyében, akkor Fernando Alonsóval pótolta volna saját magát a háromszoros bajnokistállónál.

"Oké, most, hogy már csak egy Forma-1-rajongó vagyok, a kerítés másik oldalán, könnyebb válaszolni erre a kérdésre." - felelte Rosberg, amikor arról kérdezték, hogy ki látott volna szívesen az autójában.

"Mindenki Alonsót mondja, akárcsak én, mert Hamiltonnal lennének tűzijátékai." - mondta Rosberg nevetve, de a következő gondolata már sokkal komolyabb volt.

nico_rosberg_f1_grand_prix_abu_dhabi_g_zmcxcv2rlx.jpg

"A rajongói szemszögből nézve szép lenne a dolog, de a csapat szempontjából nem működne. A Mercedesnél remek megoldást találtak. Bottas egy gyors versenyző, bár Hamilton egy nagyon-nagyon magas szinten lesz, úgyhogy nehéz lesz legyőzni őt, de én már bebizonyítottam, hogy meg lehet verni." - vélekedett a 2016-os világbajnok a Mercedes döntéséről, majd tippelésbe bocsátkozott Bottas teljesítménye kapcsán: "Szerintem a pole-ban lesz az első futamon, Ausztráliában."

Ezután Rosberg kitért korábbi főnöke, Niki Lauda dühére is, aki állítólag nem igazán akart beletörődni abba, hogy Rosberg úgy jelentette be friss világbajnokként a visszavonulását, hogy annak semmiféle előjele nem volt. Amikor arról kérdezték, hogy a bejelentés miatt dühösek voltak-e a Mercedesnél, a következőt válaszolta: "Mérgesek? Nem, igencsak tisztelték a döntésemet, ezt pedig én értékelem. Laudával már egy picit komplikáltabb volt a dolog, mert a sajtónak nyilatkozva dühösnek tűnt, de felém ezt sose fejezte ki. Személyesen azt mondta nekem, hogy le a kalappal előttem. Igencsak támogató volt velem a három közösen eltöltött, jó esztendő után."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8812185642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása