F1 - HIVATALOS: VISSZATÉR MASSA A FORMA-1-BE!

2016_brazillian_gp_race_144.jpg

Wehrlein sauberes átigazolása után az is bejelentésre került, hogy Felipe Massa visszatér a Forma-1-be, a Williams Martini Racing színeiben!

A tavalyi szezon második felének egyik főbb momentuma Felipe Massa búcsúztatása volt, aki még az Olasz Nagydíj hétvégén bejelentette, hogy 2017-ben már nem lesz ott a Forma-1-es rajtrácson. Azonban Nico Rosberg váratlan, december elején bejelentett visszavonulásával 180 fokos fordulatot vettek a dolgok, ugyanis így egy hely felszabadult a Mercedesnél, amellyel kapcsolatosan bátran kijelenthető, hogy a finn Valtteri Bottas fog betölteni.

Viszont a 27 éves finnt mindenképpen egy tapasztalt versenyzővel szerette volna pótolni a Williams Martini Racing, főleg annak tudatában, hogy az egyik FW40-est egy újonc, a mindössze 18 esztendős Lance Stroll fogja vezetni. Azonban így a tél derekán már nem volt túl sok opciója a grove-i csapatnak, amelynek az utolsó reménye így Felipe Massa volt, aki hátha az invitálásukra visszatér.

Végül sikerült nyélbe ütni az üzletet, és nem sokkal ezelőtt a Williams Martini Racing bejelentette, hogy megállapodtak 2017-re a 35 éves Felipe Massával, aki az előző három szezonban a grove-i alakulat színeiben versenyzett.

"Először is, nagyon örülök annak, hogy lehetőségem adódott visszatérni a Williamshez. Mindig is szándékomban állt, hogy valahol versenyezzek 2017-ben, de a Williams egy olyan csapat, amely igencsak közel áll a szívemhez, és mindenért tiszteltem, amit próbálnak elérni. Valtteri számára pedig ez egy remek lehetőség, a legjobbakat kívánom neki a Mercedesnél." - nyilatkozta Massa, aki ezzel tulajdonképpen meg is erősítette, hogy Bottas 2017-ben a Mercedesnél fog versenyezni, Lewis Hamilton csapattársaként. Erről a bejelentés a mai nap későbbi szakaszában várható.

"Viszont, amikor a Williams felajánlotta az esélyt arra, hogy segítsem a munkájukat 2017-ben, úgy éreztem, helyes döntés elfogadni az ajánlatot. Biztosan nem veszítettem semmit se a versenyzés iránti lelkesedésemből, és rendkívül motivált vagyok amiatt, hogy vezethetem az FW40-et. A szurkolóim részéről érkezett támogatás az elmúlt hetek folyamán óriási löketet adott nekem, és hálás vagyok ezért. Szintén nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak Lance-szel, akit már egy jó pár éve ismerek, és látom, hogy ez idő alatt mennyit fejlődött a tehetsége. Szóval, már nagyon várom, hogy mit fogunk tudni elérni közösen." - folytatta Massa.

Claire Williams, a Williams helyettes csapatfőnöke is megszólalt Massa visszatérése és Bottas távozása kapcsán: "Örülök, hogy Felipe elfogadta az ajánlatunkat, és visszatért azért, hogy része legyen a 2017-es csapatunknak. Valtterinek pedig egy egyedi lehetőség jutott azzal, hogy a konstruktőri bajnokalakulathoz csatlakozhat. Nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy ez a megállapodás létrejöhessen, és Valtteri megkaphassa ezt a fantasztikus esélyt a Mercedestől.

Valtteri 2010 óta a Williams családjához tartozott, és ez idő alatt bebizonyította, hogy óriási tehetség - erről pedig a kilenc pódiumos helyezése ad tanúbizonyságot. És ezennel szeretném megragadni a lehetőséget arra, hogy az egész csapat nevében köszönetet mondjak neki, és sikeres szezont kívánunk neki a Mercedes színeiben.

Felipe pedig mindig is egy nagyon szeretett tagja volt a Williams családjának, és már mindannyian nagyon várjuk, hogy újra vele dolgozhassunk. Az elmúlt időszakban arra készült, hogy valahol versenyezzen 2017-ben, miközben nem veszített a versenyszelleméből. Az pedig nagyon fontos volt számunkra, hogy legyen egy erős pótlásunk annak érdekében, hogy elengedhessük Valtterit. Felipe újracsatlakozása pedig biztosítja a stabilitást, a tapasztalatot, és a tehetséget ahhoz, hogy mi előrébb kerüljünk. Ő egy nagyszerű érték számunkra."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9312130575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása