F1 - EKKOR JELENTHETIK BE BOTTAST A MERCEDESNÉL

valtteri_bottas_f1_grand_prix_hungary_qualifying_1v0bj0shgosx.jpg

Amennyiben hihetünk a Williams helyettes csapatfőnökének, Claire Williamsnek, már csak napok kérdése, és bejelentik Valtteri Bottast a Mercedesnél.

Mint ismeretes, még december elején jelentette be 2016 világbajnoka, Nico Rosberg, hogy a Mercedestől távozva visszavonul a Forma-1-től. Ezáltal pedig igencsak nehéz helyzetbe került a konstruktőri bajnokságot az előző három szezonban megnyerő csapat, ugyanis ekkorra már a nagyobb kaliberű nevek már elkötelezték magukat másik csapat iránt.

A bejelentést követően még úgy tűnt, hogy Karácsonyig meglehet Rosberg utódja, de aztán nem sokkal az ünnepek előtt a Mercedesnél kijelentették, hogy 2017. január 3-ánál hamarabb nem lesz bejelentés. Mindeközben az esélyesek száma kettőre fogyatkozott, Valtteri Bottas és Pascal Wehrlein személyében - ezzel párhuzamosan pedig az is tisztázódott, hogy a 27 éves finn toronymagasan jobb esélyekkel rendelkezik, mint a német istálló saját nevelésű ifjonca. Ugyanakkor az is kérdéses volt, hogy teljesül-e a Williams feltétele, miszerint Bottast csak akkor hajlandó elengedni a grove-i istálló, ha a helyére és az újonc Lance Stroll mellé találnak egy tapasztalt pilótát - ekkortájt számoltak be brazil lapértesülések arról, hogy ez a probléma jó eséllyel a tavalyi év végén visszavonult Felipe Massa visszahívásával fog megoldódni.

De hivatalos bejelentésre még továbbra sem került sor egyik csapat részéről sem. Viszont úgy néz ki, hogy a hosszas várakozás a jövő héten a végéhez érhet - legalábbis Claire Williams, a Williams Martini Racing helyettes csapatfőnöke legutolsó nyilatkozatából ezt lehet kihámozni.

"Ez egy nagyszerű lehetőség Valtteri számára, aki nagyon sokat adott a Williamsnek. Mindig is mondtuk, hogy ha ez megtörténik, az számunkra is pozitív dolog, és helyes döntés elengedni őt. Hiszen senki nem akar olyan versenyzőt a csapatához láncolni, aki máshol kíván versenyezni. Nem lenne szép dolog ugyanis megállítani egy pilótát, aki egy ilyen briliáns lehetőséghez jut, különösen Valtteri pályafutásának ezen pontján." - nyilatkozta Claire Williams.

Ahogy pedig korábban is említettük, Bottas Williamstől való távozása egyben Felipe Massa visszatérést fogja jelenteni jó eséllyel - ezen nagyon kemény dolgozott a gárda az utóbbi hetekben Claire Williams elmondása szerint, aki azt is elárulta, hogy akár már a jövő héten is megtörténhetnek a különféle bejelentések: "Már látjuk a végét, és remélhetőleg már a jövő hét folyamán képesek leszünk arra, hogy bejelentést tegyünk. Ha pedig Felipe visszatér, biztos vagyok benne, hogy továbbra is motivált lesz. Márpedig nem szeretnénk egy olyan pilótával dolgozni, akinek a velünk való munka nyűgöt jelent."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3212128655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása