F1 - A FERRARI IS BEJELENTKEZETT MICK SCHUMACHERÉRT

mick_schumacher_formula_4_nuerburgring_day_yahe_qrmli4x_1.jpg

Vörös szőnyeggel és tárt karokkal fogadná a döntést a Ferrari, ha a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schuamcher fia, Mick Schumacher úgy döntene, hogy csatlakozni szeretne az olasz istálló versenyzői akadémiájához.

Mint ismeretes, a hétszeres Forma-1-es világbajnok fia, Mick az idei évben már a Forma-3-as Európa-bajnokságon fog indulni a Prema Powerteam színeiben azt követően, hogy 2016-ban a német és az olasz Forma-4-es szériát is a második helyen zárta.

Viszont az egészen szép eredményei ellenére még egyetlen Forma-1-es alakulattal sem került közvetlenebb kapcsolatba. Igaz, pletyka szinten már szóba került annak lehetősége, hogy a 17 éves német a Mercedes ifjoncprogramjának a részese lehet. Most viszont a Ferrari tulajdonképpen bejelentkezett a német pilótáért, mondván, az olasz alakulat szívesen tudná a kisebbik Schumachert a versenyzői akadémiájának tagjaként.

Massimo Rivola, a Ferrari Versenyző Akadémia (FDA) vezetője az olasz La Gazzetta dello Sport lapnak beszélt Mick Schumacherről: "Nyilvánvaló módon követjük őt. Ebben az évben pedig lehetőségünk lesz arra, hogy rendkívül közel maradjunk Mick-hez, ugyanis a Premánál annak a Guan Yu Zhou-nak lesz a csapattársa, aki tagja a Ferrari Versenyzői Akadémiának. Ami a jövőt illeti, nem tudom, miképpen fog dönteni Mick. De amennyiben be szeretne lépni az FDA-ba, vörös szőnyeggel fogjuk várni."

Rivola azt is hozzáfűzte, hogy számára Schumacher nem csak a pályán nyújtott teljesítménye miatt meggyőző, hanem az azon kívül tanúsított hozzáállása miatt: "Mick nagyon udvariasnak tűnik, és nem önelégült. Szóval, csak gratulálni tudok a szüleinek, ugyanis nagyon jó munkát végeztek. Nagyon fiatal, és a média irányából óriási nyomással kell megvívnia. De ezt nagyon ügyesen csinálja."

_l0u1224_3931899.jpg

Végül Rivola a GP2-es bajnokság 2016. évi második helyezettjéről, Antonio Giovinazziról is említett néhány szót: "Nagyon erős. Már 2016 elején azt akartam, hogy az akadémia tagja legyen. Úgyhogy örülök annak, hogy most a Ferrari harmadik számú pilótája. Megérdemli ezt a lehetőséget. Személy szerint nagy tehetségnek tartom, az attitűdje pedig lenyűgöző. Igaz, Antonio már 23 éves, de nem gondolom úgy, hogy az a helyes, ha a Forma-1 ajtaja nyitva van a 18 éveseknek. Minden pilótához fűződik egy személyes történet, és erre is figyelmet kell fordítanunk."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7712124027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása