F1 - A LIBERTY MEDIA MENTHETI MEG A BRIT NAGYDÍJAT

A Forma-1 új többségi tulajdonosaként érkező Liberty Media, valamint a kormány részéről érkező némi támogatás megmentheti a Brit Nagydíjat a veszélytől.

"Nem lesz több Angol Nagydíj!" - idézték fel rendre a számos elhíresült Palik-aranyköpés egyikét néhány napja a Forma-1 magyar szerelmesei az internet különféle berkeiben, azon hírekre, amely arról szóltak, hogy 2020-tól jó eséllyel nem lesz silverstone-i Brit Nagydíj. Mégpedig azon oknál fogva, hogy a pályát birtokló Brit Versenyzői Klub számára a költségek már orbitálisnak bizonyulnak.

Azonban a jelenlegi helyzet alapján könnyen lehet, hogy a Forma-1 új többségi tulajdonosa, a Liberty Media nyújt mentőövet a "Forma-1 bölcsőjeként" számon tartott pályának. Emellett egy kisebb fajta állami támogatás szintén segíthet a futam jövőjének tisztázásában.

Brit Versenyzői Klub elnöke, Derek Warwick már a tavalyi év szeptemberében elhintette, hogy a verseny megrendezése egyre több pénzt emészt fel. Lewis Hamilton elmúlt három évben aratott győzelme ellenére a költségek folyamatosan emelkednek.

Silverstone szerződését 2009-ben hosszabbították meg további 17 évvel, azaz a jelenlegi kontraktus értelmében egészen 2026-ig van biztosítva a nagydíj jövője. Egy záradék értelmében azonban 2019-től kiléphetnek ebből a megállapodásből, viszont ehhez már az idei évben szólniuk kell Bernie Ecclestonenak. 

"Nem hiszem, hogy a pénzosztás politikailag lehetséges lenne, de az állami támogatás más formában még megvalósulhat" - mondta John Grant, a BRDC elnöke.

Remélni tudjuk csak csupán, hogy a verseny körüli bizonytalanságok idővel megoldódnak és a mezőny még hosszú éveken keresztül látogat majd el erre a helyszínre, ahol a 2010-es évek első felében rengeteg változás és modernizálás történt, és nem utolsó sorban az elmúlt évek versenyei rendre izgalmasak voltak.

Lombárszki Csaba, Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2312115897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása