F1 - VISSZAVONUL A VERSENYZÉSTŐL AZ EX-MINARDIS

0aa8ae9b69c26189c407272f73a3a768.jpg

A korábbi Forma-1-es argentin pilóta, Esteban Tuero a minap bejelentette, hogy 38 éves korában visszavonul az autóversenyzés világától.

1998-ban, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, mindössze 19 évesen és 320 naposan ejtette meg Forma-1-es debütálását az argentin Esteban Tuero a Minardi istálló színeiben, ahol későbbiek folyamán például Baumgartner Zsolt is megfordult. Akkor Tuero a sportág történetének harmadik legfiatalabb újoncának számított, azóta pedig leszorult a hatodik helyre - Fernando Alonso, Jaime Alguersuari és Max Verstappen jóvoltából.

Tuero számára az ígéretesnek tűnő Forma-1-es karrier igencsak rövidre sikeredett, hiszen már egy szezon után úgy döntött, hogy szedi is a sátorfáját, és visszatér a hazájába. Igaz, egyáltalán nem sziporkázó eredményei nemigen buzdíthatták arra, hogy folytassa: az egyetlenegy 8. helye számított szezonja csúcspontjának, miközben a 16 futamból mindössze három versenyen látta meg a kockás zászlót.

Hazájában indult a TC2000, a Turismo Carretera, a Top Race és a Turismo Nacional bajnokságban, de a siker a Clase 3 szériában jött össze, ugyanis ott bajnok lett. Ugyanebben az évben Európában FIA GT-futamokon is indult.

A hétvégén pedig versenyzői pályafutása utolsó bevetésére készül az immár 38 éves argentin a Turismo Nacional viedmai szezonzáróján.

"38 évesen, 30 évnyi versenyzéssel a hátam mögött, csak hálás lehetek azoknak az embereknek, akik elkísértek a karrierem folyamán. Hálás vagyok a szerelőknek, a szponzoroknak, a sportigazgatóknak, az autókészítőknek, a sportágigazgatóknak, a kollégáimnak, az újságíróknak és a barátaimnak, de a legfőképpen a családomnak, amelynek feltétlen támogatását az első pillanattól kezdve élvezhettem." - írta Tuero a Twitter-oldalán.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1512031971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása