DTM - A BMW BEJELENTETTE A 2017-ES CSAPATSTRUKTÚRÁJÁT

img_8446.JPG

Jövőre a BMW hat autóját az RMG és az RBM csapatok fogják futtatni a Német Túraautó Bajnokság mezőnyében.

Mint ismeretes, jövőre a DTM-ben mindhárom gyártó 6-6 autóval fog rajthoz állni a költségcsökkentés érdekében bevezetett szabálymódosítás értelmében. A BMW megerősítette, hogy az MTEK és a Schnitzer csapat a továbbiakban nem fog részt venni a bajnokságban - előbbi a márka 2018-as WEC-visszatérésének az előkészületeiben fog segédkezni, míg utóbbi a GT-programokra fog koncentrálni.

Ez pedig azt jelenti, hogy a hat autót az RBM és az RMG fogja futtatni - előbbi idén a bajnok Marco Wittmann-nal és Timo Glockkal, míg utóbbi Tom Blomqvisttal és Maxime Martinnel volt ott a rajtrácson.

"Meggyőződésem, hogy ez a legjobb csapatstruktúra az új feladataink előkészítésének a segédkezésében. Mindig is biztosak voltunk abban, hogy minden egyes istállónkkal folytatni akarjuk a sikeres együttműködést. Át kellett igazítanunk a struktúránkat a DTM-ben bekövetkezett változások miatt, és új lehetőségek és harcterületek nyíltak meg számunkra az újraszervezett motorsportprogramunkban.

Szeretnék köszönetet mondani a Schnitzer főnökének, Charly Lamm-nak, valamint az MTEK főnökének, Ernest Knoors-nak, illetve legénységeiknek az elmúlt DTM-szezonok során tett áldozataikért. Most pedig már előre várjuk, hogy sok verseny folyamán együtt versenyezzenek a jövőben." - nyilatkozta a BMW motorsportfőnöke, Jens Marquardt.

A müncheni márka pár nap múlva, december 9-én fogja megerősíteni a 2017-es versenyzőit. Martin Tomczyk és Antonio Félix Da Costa távozását követően pedig jó esély van arra, hogy a BMW megtartsa a maradék hat pilótáját - Bruno Spenglert, Augusto Farfust, Marco Wittmann-t, Timo Glockot, Tom Blomqvistot és Maxime Martint. 

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9012029533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása